Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Tectosmith

a może kiedyś była? A smutek wynika z pustki, którą po sobie zostawiła? 

upiła się z miłości 

po tobie

lecz nie wie

czy nie za późno 

i wiatr nuci melodię

że wszystko na próżno

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Chyba przez tą deszczową pogodę takie smęty dziś

Opublikowano

@Ewelina Wydaje mi się, że trochę znam Peelkę i wierzę, że ta miłość kiedyś była. Strata jest dotkliwa. Wiem o tym. Powiedziałbym, że wszystko będzie super, ale sam sobie pomagam piwem :-) No, z tym, że Peelka doczeka się w końcu uczuć za którymi tęskni.

A na dzisiaj proponuję razem z winem pożegnać przeszłość. Niestety trzeba.

A wyobraź sobie, że u mnie też deszczowo.

Opublikowano

@Tectosmith dziękuję

... wino, wino Kobieta jest jak wino i ja tyle mam wspólnego z tym trunkiem :) To znaczy, mam nadzieję, że tyle mnie z nim łączy, bo lata lecą  

Deszcz zalał Europę :) 

Ach wiosno, kiedy na dobre do nas zawitasz?:) Zołza się gdzie znowu podziała, wlazła w ciemną dziurę i okiem łypie a nie wylezie ;) 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• „Nieraz mi matka mówiła, Tetyda o stopach srebrzystych, Że dwie prowadzą mnie Kery dwiema drogami do śmierci; Jeśli pod grodem trojańskim zostanę, by dalej tam walczyć – Nie ma stąd dla mnie powrotu –, lecz sławę wieczną uzyskam. Jeśli do domu powrócę, do mojej ziemi kochanej, Sławy nie zyskam, lecz w zamian życie szczęśliwe i długie  Los mi przeznaczy […]”             Homer „Iliada” w tłumaczeniu Kazimiery Jeżewskiej, Prószyński i Ska, Warszawa, 1999, IX, wersy 410-416.   Czy świat idzie naprzód, – Czy jak pączek w kwiat się rozwija? Tak! – wszędy komputery, samochody, gdzieś rakiety, Ale to rozwój techniczny. Co z innymi? Niestety, Nie nadążają, ledwie trwają. Świat tu, tam się zwija… – Pojęcie duszy Egipcjan było skomplikowane: Człekowi różne dusze były przez Opatrzność dane. – Dusza „Ren” – imię, pamięć, co mimo śmierci nie mija… Nie mija tak sama, ale mogła być z tablic skuta,  Z papirusami spalona, kopnięta z buta Gdzieś w zatęchły śmietnik świątyni pamięci, by jak Się przemiesza z odpadkami, wyleje nań pomyje, Strupieszała. Czyż po kres czasów? Czy ktoś nie umyje? Czystej do serca nie przytuli? Ale wzorem nijak Się raczej dla nikogo w żaden sposób nie stanie, Nikomu nie radząc, w nowym nie przeszkodzi tanie. Jak faraona Aj „ren” trup, żołnierzy wyklętych tak Też zabójstw „ren” idą jedna za drugą wściekłe próby, By nowy porządek zaprowadzić – zyskami luby. Milenia przez glob przebiegły, a w grach metoda wciąż ta…   Tajemnemu życiu wszystkich Achillów, co na drodze  Do gwiazdy męstwa musieli mrzeć ciałem, by żyć czynem, Na pociechę mogąc sobie szepnąć „Nie całkiem ginę”, – Trwajcie po wsze czasy! i coraz przyświećcie niebodze!   Ilustrację pt. „Na ścieżce chwały” wykonał program „Imagine” pod dyktando Marcina Tarnowskiego.

• @Rafael Marius tak, nie da się ukryć
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Witalisa Tego przejmujące nie mogłaś więcej... i "rzepy" umniejszyć

(żart) . Z tymi znakami to jest u mnie "automatik" zawsze po słowie stawiam spację - mówią że trzeba mnie chyba linijką po łapce. Z tym kamieniem teraz jest   Co do literówek niby je wypatruję a jednak guzik widzę - żeby nie było że się usprawiedliwiam  Ale chyba "sugestywne" słowa mi wskakują a ja im wierzę.  Poprawie chyba że znowu coś przeoczę  a na pewno przeoczę Dzięki kochana wdzięczna Ci jestem @Rafael Marius beznadziejna sytuacja.
    • @Rafael Marius cieszę się, że Ci się podoba :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...