Konrad Koper Opublikowano 18 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2023 Wysoko wiszą skały. Wahają się czy upaść i czy pochłonąć… Przysiada kruczy duch. Zapowiada wydarzenia. 2.3. 2023 @Konrad Koper Nazwa własna 2
tmp Opublikowano 18 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2023 @Konrad Koper Wczułem się w temat, oto moja wersja ;) Wysoko wiszą skały Zaś nisko leżą głazy Tak wszelkie są zakały Przyczyną mej odrazy W przysiadach kucznych duch Miarowo mięśnie kurczy Zdarzenie wieszczy słuch Gdyż coś mu w brzuchu burczy Decyzję podjął duch, by ducha nie wyzionąć Daremny kończę ruch, już obiad czas pochłonąć 1
Konrad Koper Opublikowano 19 Marca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2023 @tmp Można tak, można inaczej....
Elephant Opublikowano 19 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2023 @tmp A może tak przy niedzieli rano:-) Widziałem te skały, Choć uwadze umknął mi kruczy duch, Wahały się nad sensem Śladów ludzkich stóp. Pewnie pochłonął zbyt wiele, I przez wahania pękł a wcześniej spuchł. To właśnie tam wysoko skały, Trenują przez tektoniczny ruch. Chciał to zapowiedzieć, Zanim duchem został, Wciąż ma angaże, Gęsto a brak doznań Odszedl z testamentem, Bo nie o tym marzył, Kret to złożył w tosta... Tekstem się poparzył.
tmp Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2023 @Elephant Nie najgorsze...;) Bywają skały przyczyną zakały Wstydem, kretesem i wiecznym moresem Skarżąc żem mały, darzą mnie stresem Podołać nie zdołam, chęć czynu lecz gore Zajrzę dla zgrywy więc w krecią norę Ujrzały zakały w tunelu światełko Racząc małego radością wielką Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Elephant Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2023 (edytowane) @tmp Richter się odezwał, Skały na dół posłał, Kret nocy nie dospał. Zamarzył o niebie, Nie ryć dziś w potrzebie, Gwiazdy zobaczyć, ryjek uraczyć. Ledwo dojrzał mały wóz, Nosem skręcił, Gdzie w konstelacji chuć, I hamulców szczęki... Sam chciał wymienić, Teraz mięso się rumieni. Winą tego mały luz. Ślepotą znów przegrał, Drogą hamowania, Mechanik podstawił wielki wóz. Ps: Jak zamienić kruka w kreta? Niech się martwi nasz poeta. :-) Edytowane 25 Marca 2023 przez Elephant (wyświetl historię edycji) 1
tmp Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2023 @Elephant Fajne epitafium dla tych kretów. Aż mi wstyd się zrobiło... Zechciał człek mały zdobywać skały Zatracił przy tym jednak sumienie Znacząc zniszczeniem swoje istnienie Zamiast radości otrzymał brzemię 1
Elephant Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2023 @tmp Dziękuję za fajne. No faktycznie, może i wyszło epitafium, te zdjęcia chyba były niepotrzebne. Miałem też okres w swoim życiu, gdzie kret był moim wrogiem numer jeden, więc na spokojnie. Da się z tym żyć ;-) Zostawmy już te krety, I nie zdobyte skały, Nastrójmy fale rymów, Z daleka od tych kanałów. Pozdrawiam serdecznie. 1
Rekomendowane odpowiedzi