Ten utwór został doceniony przez użytkowników. jan_komułzykant Opublikowano 10 Marca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2023 (edytowane) zabić może zawał nim zabije cię wróg zarżnie codzienny trud obowiązków nawał zabija jedzenie picie zdrady donosy paszkwile i choćbyś do raju bilet na klęczkach zdobył za sprytnie zabije życie cóż poczniesz w znoju czy poniewierce chroń zatem miłość by serce zabić mogło najmocniej Edytowane 10 Marca 2023 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji) 13
beta_b Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2023 A mi pasują rymy wewnętrzne, lekko schowane, nienachalne; przykład Marcina nie wadzi w całości. Nie ma dla mnie znaczenia. Bardzo mi się podoba wiersz. Płynie, zmącony ... sprytnie. Pisz pliss jak najwięcej. Ściskam, bb
ais Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2023 Gra słów prima sort! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wyższa półka @jan_komułzykant
jan_komułzykant Opublikowano 10 Marca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2023 @Marcin Szymański Też jestem cięty na takie rymy, stąd <abba>, które miało to ‘paskudztwo’ trochę ukryć ;p Jak widać nie udało się, bo zajrzał Marcin, cóż (z lenistwa pewnie) nie znalazłem alternatywy. A może nawet nie za bardzo szukałem, nie wpadłem po prostu na nic lepszego ;) Tym bardziej miło, że przebrnąłeś, serdeczne dzięki. PS Mickiewicz? Żartowniś cl:D @beta_b Coś ostatnio nie najlepiej mi wychodzi Beatko i nawet spryt nie pomaga ;) ale postaram się coś sklecić, w miarę możliwości. Miło mi, że się podobało. Ściskam mocno i serdecznie dziękuję :)
beta_b Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2023 @Marcin Szymański masz rację. Przeczytałam teraz spokojnie. Nie ma, okalające mi tak zagrały, tekst beż przecinkóe zlał. Jeszcze raz przepraszam. Ja się wcale na pisaniu nie znam. bb
jan_komułzykant Opublikowano 10 Marca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2023 @ais Rozbawiłaś mnie, dziękuję pięknie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rafael Marius Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2023 @jan_komułzykant Życie ma to do siebie, że szkodzi.
jan_komułzykant Opublikowano 10 Marca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2023 @Rafael Marius Na śmierć zapomniałem, dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @iwonaroma @janofor @Natuskaa Dziękuję za ślad 1
Gerber Opublikowano 11 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2023 Dobry wiersz, ciekawy klimat i gra słów. 1
jan_komułzykant Opublikowano 11 Marca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2023 @Gerber Dziękuję bardzo, pozdrawiam. @aff W życiu czasem też bywa jak w grze, ale zgadzam się z Tobą, że zresetować się nie da, by zacząć od początku. Może koty tylko maja ten przywilej, my jednak nie :) Dziękuję, pozdrowienia.
Leszczym Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2023 @jan_komułzykant A mnie się bardzo podoba swoista przewrotnośc puenty :) 1
jan_komułzykant Opublikowano 13 Marca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2023 @Leszczym ta moc zabicia jest całą esencją życia. Dziękuję :) @Asia Rukmini Miło, że zajrzałaś, Dziękuję :) 1
Asia Rukmini Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2023 @jan_komułzykant Śmierć zawsze jest tuż... pozdrawiam 1
jan_komułzykant Opublikowano 13 Marca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2023 @Asia Rukmini I kto się jej wymknął szanuje życie. Dziękuję :)
Asia Rukmini Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2023 @jan_komułzykant Otóż to... Mówisz opierając się o własne doświadczenie?
Nata_Kruk Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... w rzeczy samej, chrońmy miłość, by serce.... i tu.. zwieńczenie całości, trafne i sprytne. Pozdrawiam. 1
jan_komułzykant Opublikowano 13 Marca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2023 Dobrze Cię widzieć Nato :) To "sprytnie" odnosi się też do wcześniejszych dwóch wersów łącząc niejako złe z dobrym. Ale to szczegół. Miło, że zajrzałaś. Pozdrawiam. 1
dgghj Opublikowano 23 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2023 @jan_komułzykant Efektowne, nawet jeśli zdamy sobie sprawę, że serce bije nam, a nie nas. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
jan_komułzykant Opublikowano 23 Marca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2023 nie za bardzo łapię o co z tym 'nas' i 'nam' chodzi, bo w finale to ono raczej 'nam' lub co najwyżej "ci - tobie" ma 'zabić', ale nie szkodzi, dzięki za zajrzenie. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi