Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Przepływanie

Rekomendowane odpowiedzi

Jutro Ciebie zaskoczy

słońcem radością cieniem

kiedy otworzysz oczy

świat cały się odmienił

ważne straciło sensy

nieważne sens znalazło

i ten powyższy wierszyk

odeślesz wszystkim diabłom

więc Dzisiaj dobrze przeżyj

zgodnie ze sobą sumieniem

by wspomnieć własne kiedyś

z nostalgią rozrzewnieniem 

...

Pozdrawiam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

O tak! Ten fragment do mnie trafia. Konsekwencja zwłaszcza przy dzieciach się przydaje, a do dbania o siebie też musiałam dorosnąć. :) Zgrabnie napisany wiersz, płynny,  wszystko się zgadza i współgra ze sobą. 

P.S. Piękne zdjęcie.

Pozdrawiam

Edytowane przez Asia Rukmini (wyświetl historię edycji)

Tak, pędzimy przez te jutra, z wczoraj do dziś, czasami na oślep, na łeb, na szyję.. 

a życie? a zdrowie? 

Zdecydowanie warto płynąć spokojniej, a nawet na moment się zatrzymać; zadbać o siebie i o sobie pomyśleć.  Pozdrawiam piękna kobieto;)  

@Jacek_Suchowicz @Gosława @Asia Rukmini @tetu słuszne piszecie: uwagi i wnioski.

Chciałam też przekazać, że Dobre wyłania się z perspektywy, że przepływa i przychodzi nowe Dobre, które docenić możemy za kolejną falą. Czasem, gdy odpłynie, jakość się docenia (zdrowie, młodość, bystrość, uroda), ale że to prawo przemijania i przyjdzie coś znowu, służącego na kolejnym etapie. 

A zdjęcie moje, z początku studiów. Moje dzieci są teraz w tym wieku 

Nie pomyślałabym wtedy, żem urodziwa. :D Ściskam wszystkich,bb

@beta_b

Zatrzymać się na chwilę, czas schować do kieszeni, pofrunąć w myślach motylem, czas w wieczność się przemieni.

Pozdrawiam serdecznie Beato!

P.S. Refleksje o przemijaniu (lub jak w tytule Twojego wiersza - przepływaniu) prędzej czy później wnikną w świadomość wraz z ulatującą młodością. 
Wiersz życiowy, a zdjęcie z przeszłości - cudo młodości. 
Hundred points emoticon

Wczoraj Beato byłem na koncercie Stanisławy Celińskiej. Wyobrażam sobie, że pięknie wybrzmislby Twój wiersz w jej wykonaniu. Śpiewa nostalgicznym głosem i lekko ,,zużytym" , doświadczonym lepiej brzmi, ale teksty są pełne nadziei i pocieszenia. Jak ten Twój wiersz powyżej. Opowiedziała pewną anegdotę, odnośnie starych zdjęć powiększonych do rozmiarów plakatów w antyramach przy wejściu do sali. 

Mając jeszcze 50 lat czyli o 25 mniej, jadła halibuta nad morzem. Podeszła do niej ,,fanka" niewiele młodsza. Zapytała czy pani to ...  Pani Stanisława odpowiedziała- Tak to ja.

Na co otrzymała komplement,,Co to się z człowieka robi" :)

Te plakaty oglądał z nią jej gitarzysta z zespołu Kuba, młody człowiek i znając tę historię, zacytował jej największą fankę:)

Dziewczyna na fotografii piękna;) a poetki takie pozostają, nic się z nich nie robi:)

Pozdrawiam serdecznie:)

@Asia Rukmini fale zabierają (piasek, kamyki, muszle) ale też nanoszą nowe dary. Czasami nie da się tych starych z fali morskiej odzyskać, jak młodości, urody.@Wiesław J.K. pamiętam to doświadczenie, gdy czas w wieczność się zamienia, szczególnie w stresie i oczekiwaniu ;) żarcik. Za głaski dziękuję. :)

@violetta dziękuję.

@Michał78 Czyżbyś też był z Wawy? ;) choćby przepływowo? A tekst fanki niezły. Mało w nim dyplomacji, ale dużo racji. Pytanie co chcemy uslyszeć. 

Pozdrawiam ciepło wszystkich.

PS. Widziałam dziś w kinie bezpretensjonalne film z Tomem Hanksem "Człowieki imieniem Otto". Z przyjemnością i polecam. bb

@staszeko ta piękna kobieta

to ja, przed laty, o tym jest tekst (chociaż wtedy nie wpadłabym na pomysł, żeby siebie tak określić). Dziś, gdy piękno minęło, doceniam je na zdjęciu. Dziś już nie jestem piękna, młoda, zdrowa, bystra, ale pojawiły się inne zalety. Część różnic widzę, część docenię za czas jakis, gdy odpłyną. Pozdrawiam, bb

Ach, nie mów… Tyle urody nie może się po prostu rozpłynąć w czasie. Na pewno jesteś wciąż tą samą piękną kobietą, tylko ze względu na wrodzoną skromność nie chcesz się o tym rozwodzić.

Skoro wiem jak wyglądasz, nie zdziw się jeśli jednego dnia ktoś nieznajomy pomacha Ci ręką na ulicy.

@beta_b wchodzi się na portal z doskoku stop. zahacza się o wiersz Beci stop. A życie jakby lżejsze mimochodem i wciąż samo leci stop. 

Uważaj by nie powstały wiersze do Twojego zdjęcia ;) Kto wie może już się piszą :D

Jak to mówił mistrz Alfredo "uważaj na kobiety z niebieskimi oczami..." 

pozdrawia ropuszy