Gość Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2023 Miałem dla siebie kanapę W przedpokoju Było moje życie Pare groszy i marzeń Świsty i szarpanie Ekstatyczne podnoszenie strun Szalone dźwięki gitary Dochodziły do naszych uszu Zobaczyłem jak odpłyneły Dwie młode dziewczęta Obiekty mojej miłości Wtulone w siebie Na mojej kanapie
Manek Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2023 odpłyneły dwie młode dziewczęta a może jednak odpłynęło dwoje młodych dziewcząt??? Jak myślisz???
finch Opublikowano 14 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2023 (edytowane) @Manek @krys929 Witaj. Nawet lekko psychodelicznie w połączeniu z oryginalnym utworem. Słów ani za dużo, ani za mało - tak w sam raz... Pozdrawiam Edytowane 14 Lutego 2023 przez finch (wyświetl historię edycji)
Manek Opublikowano 14 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie prawda. "Dwoje dziewcząt" byłoby jak najbardziej poprawne, chociaż już dzisiaj nieco archaiczne. Nie mówimy przecież ta dziewczę lecz to dziewczę. Tutaj jeszcze stronka internetowa. można sobie poczytać Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
finch Opublikowano 14 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2023 @Manek masz rację... poczytałem i faktycznie obie formy są poprawne Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi