Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Tylko anioły, część 2

Rekomendowane odpowiedzi

- dla Belli

... Podążał dotykiem najdelikatniej, jak potrafił, zdobywając się na całą swoją czułość. Dzieląc ją na pocałunki i na dotyk właśnie. 

Uniósł się ostrożnie, by móc spojrzeć Jej w oczy. Otworzyła je właśnie w tym momencie, jakby usłyszawszy jego myśl. 

- Nie jakby - pomyślał króciutką chwilę później. - Przecież oczywiście, że usłyszała. 

Spoglądał w przełagodną toń Jej wzroku, skupiony jednocześnie na dotyku. Zagłębiał w Nią palce najwolniej, jak tylko był w stanie. By sprawić Jej jak najwięcej przyjemności. Czuł, że tego właśnie oczekuje. Widział to, zaglądając w ciepło Jej  oczu. Widząc przed sobą cały Jej urok. Czując go wzrokiem i widząc przestrzenie umysłu. Spokój rozświetlonej słońcem majestatycznej, cedrowej puszczy. Polanę, której trawy poruszał łagodny wiatr. Które właśnie teraz pocałował cieniem muślin obłoku, rozpraszającego słoneczny blask. 

Zrozumiał, że czeka na kolejne pocałunki.

- Naprawdę jesteś aniołem... - wyszeptał w myślach.

Cdn. 

Voorhout, 01.02.2023

Edytowane przez Corleone 11 (wyświetl historię edycji)

@Corleone 11 @Corleone 11 Mam... znam też Bellę, miałam przyjemność poznać jej energię. Ale nie praktykuję obcowania z Aniołami, bo nie mam czasu. To raczej przypadki i często bardzo szczęśliwe, bo w robocie czasem jest ,,zero" a tu nagle doznaję natchnienia i wszystko jest do przodu... 

Edytowane przez Somalija (wyświetl historię edycji)

@Somalija

Coś mi mówi, że gdyby w Twoim życiu pojawił się Anioł, znalazłabyś czas... 

Serdeczne pozdrowienia, Aga

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

. Dobrej nocy. 

Natuskaa, dzięki Ci bardzo za literackie odwiedziny ; zapraszam częściej. Miło mi spotkać się z Twoim uznaniem .

Serdeczne pozdrowienia.