Ania_Marzycielka Opublikowano 21 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2023 (edytowane) Śmierć to nie wrony i pochłaniająca ciemność. Ja widziałem turkusowe motyle i latające wokół mnie latarnie, z których lecial zielony dym. Mały świat widziany z dachu trzymałem w rękach. Chciałem być bliżej, poczuć woń mieniących się aut. Dotknąć chociaż jednej z wirujących nade mną gwiazd. Spadając, widziałem i czułem kolory. Edytowane 21 Stycznia 2023 przez Ania_Marzycielka (wyświetl historię edycji) 6
staszeko Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2023 Proza wewnętrznych uczuć, odbijana w rzeczach symbolicznych i odkrywanie świata… Sporo powtórzeń — warto je zastąpić synonimami, bądź inaczej wyrazić myśli, bo tekst naprawdę zasługuje na uwagę. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam Marzycielkę.
Rolek Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2023 @Ania_Marzycielka Czyżby marzycielka była marzycielem?
ais Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rolek, na tym polega rola AUTORA, żeby był każdym i wszystkim: zwierzyną, rośliną, damską lub męską człeczyną. Na tym polega dobre pisanie, żeby przekonać Czytelnika, że to co czyta jest w 100% prawdziwe. :) @Ania_Marzycielka Czuć trochę klimat, ale za mało. Wywaliłabym Ja, bo zbędne. Woń mieniących się aut, czyli benzynę? Fuj, choć wiem, że są miłośnicy. To też bym wywaliła, bo co ma wspólnego z sytuacją? Na razie masz równo 50 słów, czyli to Dribble :) Ale przemyśl to trochę. Pozdrawiam!
Ania_Marzycielka Opublikowano 23 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2023 @staszeko @ais Dziękuję za wizytę i komentarze :) @Rolek Nie :)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 Śmierć to ulga dla życia... Łukasz Jasiński
Ania_Marzycielka Opublikowano 25 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2024 @Łukasz Jasiński Pewnie często jest odbierana przez niektórych jako ulga, niestety Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za wizytę
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2024 (edytowane) @Ania_Marzycielka A dlaczego, pani Aniu, użyłaś męskiej formy - czasowników? Na zdjęciu jesteś piękną kobietą... Owszem, śmierć jest ulgą, bo: życie jest piekłem, niestety: nie jestem samobójcą - jestem zbyt silny psychicznie, aby wpaść w depresję i strzelić sobie z broni palnej w mądrą inteligencję, poza tym: ludzie z czystym sumieniem nie mają myśli samobójczych. Łukasz Jasiński Edytowane 25 Czerwca 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Deonix_ Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2024 Jest fantastyczny klimat :) Można by trochę odzaimkować, ale to nie przymus. Doceniam precyzyjną narrację :) Taki fetysz ;p Deo
Ania_Marzycielka Opublikowano 27 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2024 @Łukasz Jasiński Często piszę teksty z perspektywy różnych osób, ponieważ takiego bohatera akurat sobie wyokreowałam w głowie, tak jak w opowiadaniu :) Ten tekst bardzo mylący i wiem, że nie da się raczej go inaczej odczytać, ale postanowiłam go jednak tak na razie zostawić. W rzeczywistości jest to tekst o osobie po spożyciu narkotyku. Ten opis dotyczy jego halucynacji i wizji. Na koniec spada z dużej wysokości i traci życie. @Deonix_ Dziękuję ślicznie :) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 28 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2024 @Ania_Marzycielka I co z tego wynika? Można pisać w pierwszej osobie (ja), drugiej osobie (on) i trzeciej osobie (oni), wiem, iż wielu ludzi myli Autora/Narratora z Podmiotem Lirycznym. Łukasz Jasiński
Rekomendowane odpowiedzi