Natuskaa Opublikowano 11 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2023 ludzie są jak te ptaki jedni rodzą się nielotem drudzy szybują jak orzeł trzeci będą szczęśliwi jako zwyczajny wróbel bywają szarzy kolorowi albo wytargani wojnami z pierza poobdzierani z pogubionymi lotkami i bez dobrej sterowności podrzucani do gniazd gonieni przez drapieżniki płochliwi lub zadziorni niektórzy żyjący błękitem inni tylko jadłem i piciem a ty jakim się pierzastym stajesz gdy słońce wschodzi w różu żółci pomarańczu jaki pragniesz przedłużyć swój tutaj ptasi gatunek śpiewając o tym od rana 5
ais Opublikowano 12 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2023 Bardzo, bardzo, bardzo mi się podoba! Pozdrawia serdecznie kwoka, kaczka dziwaczka i dzika gęś w jednej osobliwości Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 12 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2023 (edytowane) Jeden z moich pradziadków ponoć mawiał: Ludzie dzielom sie na krzoki i ptoki. Krzoki siedzom w miejscu, a ptoki latajom po świecie. Tak sobie myślę, że ja to chyba jestem jakimś dziwolągiem... takim krzakoptakiem :))). Pozdrawiam Edytowane 12 Stycznia 2023 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 1
Natuskaa Opublikowano 12 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jaki "egzotyczny" komentarz. Jest czerwony i niebieski... a te uśmiechy to żółty czy różowy? :))) Dziękuję za pochylenie się nad tekstem. Pozdrawiam. No tak, czasami trudno jest wybrać jedną, bo i tam jest trochę podobnego... i jeszcze tam :))) Dziękuję za przemiły komentarz. Pozdrawiam. Mądrości przodków nie wolno lekceważyć. Jednak świat się zmienił i teraz często jest tak, że ktoś siedzi w domu ale otwiera sobie okno przeglądarki i już go nie ma, bo zwiedza na przykład Himalaje i to też może być krzakoptak :))) Dziękuję ślicznie i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi