Najeli Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 W spracowane swe dłonie ujął Bóg Ziemię i tchnął w nią życie. Stworzył, zbudował, wynalazł i Jego zmęczony umysł popełnił błąd: Bóg stworzył człowieka. Tak oto dzieło Mistrza upadło, by powstać przez śmierć i zmartwychwstanie Syna Jego Amen.
Kasia Dobucka Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Jestem jak najbardziej na plus. Ewentualne zmiany to: zamiast "i Jego zmęczony umysł popełnił błąd: Bóg stworzył człowieka."-----ten Bóg jest raczej nie potrzebny:)))) Ogólnie to podoba mi się a najbadziej końcówka... Nie jestem przekonana, czy potrzebna tu inerpunkcja i może wersiki w innych proporcjach??? Ale rób jak chcesz nawet fajnie napisane i z sensem Pozdrawiam - Kasia
Kasia_Szymańska Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Mnie zupełnie nie przekonuje. Równie dobrze mogę przeczytać fragment Biblii. Toż to wszystkim znane prawdy. Nic nowego. Pozdrawiam.
Najeli Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Może i nic nowego, ale moje własne. Pozdrawiam i dziękuję za rady.Przydadzą się:)
stanislawa zak Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 czyzbym była błędem BOga toż przecież na wzór i pobobieństwo!pozdr.
stanislawa zak Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 hi, hi tak dawno Cie nie słyszałam, masz rację ale tak sobie myślałam kazdy wiersz wzbudza we mnie pewne skojarzenia, dlatego uwielbiam poezję!!!budowa nie ma dla mnie znaczenia, odbieram duszą i sercem, pozdrawiam gorąco i mało tematycznie!
Najeli Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Izo! Autor wybaczy choć z trudem;) Twoja wersja jest ok., ale nie jest moja. :) Dziękuję Ci :) Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Najeli, wiersz ciekawy i wcale nieprzegadany mimo wiekowych słów Biblii.Pobudza do refleksji , zatrzymuje nad i tuż obok.Pozdrawiam dodatnio ;-)
Rekomendowane odpowiedzi