Ten utwór został doceniony przez użytkowników. error_erros Opublikowano 16 Grudnia 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2022 Może i Wojtek miał nieco pecha, Że świat go w taki wepchnął gatunek, Lecz robił swoje i nie narzekał, Co dzień z zapałem tocząc swą kulę. Owad szacunek na łące wzbudził. Choć żył przy gnoju - to całym sercem. Nie był zachłanny i jak ród ludzki, Do żadnej dupy nie szedł po więcej. 9
error_erros Opublikowano 16 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, również jestem z niej zadowolony ;D
error_erros Opublikowano 16 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No pewnie, że tak. Idziesz sobie, i mówisz: o, żuk. Po prostu żuk. A może on jest Wojtek. Należy wziąć to pod uwagę ;>
Rafael Marius Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2022 @error_erros Pomysłowo napisane. Mnie się kojarzy z serialem o Janie Serce, który był pracownikiem kanalizacji.
error_erros Opublikowano 16 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję! Niestety, nie znam tego serialu. Wiem jedynie, że było coś o takim tytule :< 1
kwintesencja Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo szanuję Wojtka, niech ludzkość się od niego uczy
error_erros Opublikowano 16 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, nie zaszkodziłoby ;> 1
error_erros Opublikowano 16 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gracias! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
sam_i_swoi Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale zrobił się ambaras, Bo nasz żuczek chciał dwie naraz Eliza Rozdoba Żuk Żuk gnojarek miał ambaras, chciał dwie kulki toczyć naraz, ale - że mu było z górki, wnet się potoczyły kulki, mkną w zupełnie różne strony, żuk gnojarek rozzłoszczony! Co ma robić? Którą gonić? Jak je do powrotu skłonić? Miota się w bezsilnej złości, zamiast szukać sposobności jak najlepiej wyjść z opresji, nie odrobił biedak lekcji, kiedy - będąc żuczkiem młodym uczył się w szkole przyrody, że kto dwa zajączki ściga - nic nie złapie - będzie figa!
error_erros Opublikowano 16 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O proszę, żuk jest wierszowym celebrytą xD
Moondog Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2022 (edytowane) @error_erros kloaczny humor ale podany zaskakująco lekko strawny wiersz :) Pozdrawiam Edytowane 17 Grudnia 2022 przez Moondog (wyświetl historię edycji)
error_erros Opublikowano 17 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj tam, zaraz kloaczny. Czysta natura ;>
Anna_Sendor Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2022 @error_erros Jak źle... Już samo skąpstwo odnośnie ilości strof - ja rozumiem, że inflacja, trzeba zaciskać pasa, ale 4 wersy więcej nie puściłyby Cię z literackimi torbami. Psujesz przedświąteczną, romantyczną atmosferę szorstką leksyką - nieeleganckie wyrazy typu "gnój" i "dupa" można przecież zastąpić "obornikiem" czy peryfrazą "tam, gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę". Wystarczy się trochę postarać. Ale po co... Zestawieniem z żukiem gnojowym dewaluujesz zacne, staropolskie imię, kładąc cień na takie legendy naszej historii jak: Św. Wojciech, Wojciech Fortuna, Wojciech Kilar, Wojciech Kossak itd... Bardzo źle... Odnośnie rytmu - niech Ci już będzie, że coś w tej materii ugrałeś - krzyżowe, choć niedokładne (bo przecież po co się starać dla dokładnych, jak można na odczep się), żeńskie - tu ukłon w stronę feministek:). Ja z racji otrzymanego ostatnio zaproszenia do koła gospodyń wiejskich raczej się do tej grupy nie załapuję :). Proszę - masz swój wymarzony negatywny komentarz, a ja pokornie czekam na bana za to wystąpienie.
sam_i_swoi Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2022 Dodam trzy grosze do komentarza, ten wiersz nie powstał od hoc, to odpowiedź na inny, bardziej żenujący... , - tam jakoś nie ma nieprzychylnych opinii, bana o ile wiem dostaje się za obrazę i to w formie recydywy, czyli nie od jednorazowego wystąpienia....
error_erros Opublikowano 17 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A jednak się doigrałem xD Bardzo doceniam, byłaś na tyle przekonująca, że aż @sam się ośmielił do pociśnięcia mi xD No nie, koleżko, nie miałem pojęcia o istnieniu tamtego wiersza. Prawdopodobnie do każdego wierszyka, który napisałem, dobrałbyś jakiś inny, który pasowałby do sugestii, że z kogoś zerżnąłem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
sam_i_swoi Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2022 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cóż tak mam nie wierzę w przypadki, sorry za mylącą dygresję, ale uczciwie przyznaj co Cię zainspirowało ? Edytowane 17 Grudnia 2022 przez sam (wyświetl historię edycji)
error_erros Opublikowano 17 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A co dopiero, gdy napiszesz wiersz o miłości, a ich jest pewnie miliony... :P To sobie nie wiesz, nie mam na to wpływu :P Zainspirowała mnie rozmowa z synem, gdy podczas oglądania kreskówki o jakichś robakach bardzo go rozbawiło, że jest żuk, co toczy kule z kupy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
sam_i_swoi Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2022 @error_erros przecież przeprosiłem, i podałem powód, Fajnie inspirują dzieci Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Anna_Sendor Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2022 Wybaczcie, Panowie komentujący wiersz wraz ze mną, ale muszę to napisać… Nawet przez myśl mi nie przemknęło, że ktoś mój komentarz może potraktować poważnie :). Przecież autoironia nie jest w nim nawet trochę zakamuflowana :). Pozdrawiam :) I niech każdy ma z tej śmiesznej sytuacji trochę humoru dla siebie - wszak i wiersz zawiera go w sobie:). Pozdrawiam i peace in the valley:)
Rekomendowane odpowiedzi