error_erros Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2022 Jeść wieczorami ogryzki szminek, To jak być niżej niż upaść można, A ja - czerwoną łykając ślinę - Żywię się złudą, żem usta pożarł. Ostatnią kroplą perfum zapijam Czas, co jak zdrajca każe mi wątpić, Że zanim wyszłaś - naprawdę byłaś. Gorzko mnie krztuszą twoje pierścionki. W miejsce powietrza - z szafy majaki, I świat wiruje jak oszalały. Z lewitującym ruszam wieszakiem W najżałośniejszy bal - na pół pary. 4
sam_i_swoi Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2022 A na zakąskę kremu spróbuję, Zlizać z Twej dłoni ślicznej, W usta łechtany włoskiem, W blado skórze rozlicznej. Zdejmę woskiem gorącym, jak serce zostaje samotne, jednym ruchem rwącym, wszelako moje myśli psotne... Sorry tak mi się jakoś :)))))) Pozdrawiam :))))
error_erros Opublikowano 14 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kurde, szybki jesteś xD 1
Marek.zak1 Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2022 Super wyszło, a wiem, co podkreślałeś wiele razy, że peel to nie autor, ale tak maja, jak sądzę, miliony, więc szacun za empatię.
error_erros Opublikowano 14 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wiem, czy można to nazwać empatią - po prostu lubię w wierszach wczuwać się w czyjeś położenie ;> Cieszę się, że Ci się podoba!
Cvir Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2022 Najpiękniejszy! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
error_erros Opublikowano 14 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ach, dziękuję! ;D
Natuskaa Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2022 To zapewne miała być przenośnia, ale komiczny ten obraz człowieka pożerającego końcówki szminek po kimś tam ciekawie się wyobraża :) Czasami chciałabym umieć namalować to co mi się pojawia w głowie. Jest ciekawie. Pozdrawiam.
GrumpyElf Opublikowano 15 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2022 @error_erros "Że zanim wyszłaś - naprawdę byłaś" - ujęło mnie to, piękne. Ale gościu sromotnie zakochany, powiedziałabym 'stracony', a właściwie to nawet wariat xD Kilka genialnych sformułowań, które ucieszyły.
error_erros Opublikowano 15 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jasne, że przenośnia - cały wiersz jest przenośnią. Jednak z tą szminką itd. celowałem w taki klimat "i śmieszno, i straszno". No bo to jednak gruba szajba jest xD "Stracony" to idealne określenie! I cieszę się, że padło, bo jest takie ostateczne, nieodwracalne - taki klimat mi się marzył w tym wierszu ;> Dziękuję!
Rekomendowane odpowiedzi