Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Radosław Opublikowano 28 Listopada 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2022 to miejsce na którym lądują przeterminowane idee i zastygłe marzenia przedmioty codziennego użytku i ludzie po przejściach czasem można je zobaczyć z okien samolotu jest niczym miasto tętniące życiem po życiu 16
kwintesencja Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawe spostrzeżenie, pozdrawiam! 1
Radosław Opublikowano 28 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Nawet na wyspisku życie się odnajdzie. Pozdrawiam 1
Marek.zak1 Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2022 Fajny, metaforyczny wiersz. Nie widziałem z samolotu, ani pociągu, ale pewnie gdzieś tam takie są. M
Radosław Opublikowano 28 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Marku. Tak, można zobaczyć, zwłaszcza w ujęciu metaforycznym. Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2022 (edytowane) Radku, coś mi brzęczy w głowie, że już to czytałam... czy nie zawodzi mnie pamięć.? Dobry tytuł na wiersz. Trzymaj się, poza wysypiskiem. Edytowane 28 Listopada 2022 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2022 Witam - jestem na tak - Pozdr.
Rafael Marius Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2022 @Radosław Może, gdy spojrzę na własne życie z wysokości nieba, to wszystkie sprawy, które tu wydają mi się tak ważne staną się jedynie śmieciami na wysypisku. Być może jednak komuś jeszcze się przydadzą dzięki recyklingowi. 1
Radosław Opublikowano 29 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2022 @Nata_Kruk Witaj Pamięć Ciebie nie zawodzi. W troszkę innej wersji, ale tak. Pozdrawiam Nato 1
GrumpyElf Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2022 Też pamiętam pierwowzór. Tam było o przydrożnym cmentarzu. Czy mógłbyś Radku udostępnić tamtą wersję? 1
Sylvia Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2022 Znam takie wysypisko dla spalonych życiem ludzi. I nawet wszystkich chętnych tam przyjmują. 1
Radosław Opublikowano 29 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2022 @Dag w tym rzecz, s siła iluzji jest niewiarygodna.
staszeko Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2022 Na takich wysypiskach ludzie porobili fortuny, bo co dla jednego jest śmieciem, dla innych może być prawdziwym skarbem. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Radosław Opublikowano 29 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hej Słowa "cmentarz" użyłem tylko raz w wierszu: Cmentarz Wybacz, nie po drodze mi na cmentarz. Szum z pobliskiej autostrady sprawia, że nie słyszę serca. 1
dach Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2022 (edytowane) @Radosław widzę, Radku zaczynasz mierzyć się z przymiotnikami. One zawsze w poezji są niczym granat. Najczęściej wybuchają i sieją spustoszenie. Doceniam -- i tutaj zawsze jesteś wyjątkowo wrażliwy i subtelny -- motyw człowieka za wszelką cenę (cenę poezji) poszukującego jakby to nazwać -- stanu absolutnie pozbawionego fałszu. Taki stan jest nadrzędnym nie tylko w poezji. Zresztą, to są jedynie ułamki. Twoją kulturę słowa w kontekście z obcowania z drugim człowiekiem, jak - co zrozumiałe- samym sobą można bez wątpienia nazwać poezją. Wartą uwagi poezją. Poezją nieprzypadkową - A to już jest wiele. Pozdrawiam. Edytowane 29 Listopada 2022 przez dach (wyświetl historię edycji) 1
Radosław Opublikowano 29 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Konteks nadaje znaczenie. Dziękuję 1
Radosław Opublikowano 29 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobra myśl. Życie jest przewrotne.
Rafael Marius Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wolna interpretacja wyfrunęła z kontekstu. 1
Radosław Opublikowano 29 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2022 @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję.
GrumpyElf Opublikowano 30 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2022 @Radosław Dziękuję. Pamiętam, że to był dla mnie bardzo szczególny wiersz. Jego słowa wciąż potrafią dla mnie wybrzmieć. "Wysypisko" zostawia inny ślad we mnie, ale również pożyteczny. Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi