Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Czarek Płatak Opublikowano 11 Listopada 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2022 List zza morza Nie ma lasu który pamięta korzenie nie ma domu który pamięta oddech nie ma stawu który pamięta dłonie bijące o jego grzbiet nie ma ziemi która pamięta krew jaka w nią wisiąkła nie ma kapliczki która pamięta pierwsze zwątpienia nie ma balkonów które wspomną echo słów brzmienie głosu nie ma grobów które spamiętają łzy jakie w nie spadły nie ma wiosny która pamięta zakwitanie nie ma jesieni która zapamięta usychanie moje tutaj 15
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2022 Witam - ciekawie piszesz - Pozdr.
Marek.zak1 Opublikowano 11 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2022 Bardzo mi się podoba, nie ma tego co zostało za Tobą, ale, jak sądzę, jest dobre dzisiaj i dobre perspektywy, w przeciwnym razie Ty i miliony innych, byście wracali. Life is the art od choosing. Pozdrawiam
GrumpyElf Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2022 @Czarek Płatak Ale jest ktoś, kto zapamięta Twój wiersz. :)
beta_b Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2022 Nie ma więzi, ale jest życie. Ono tworzy wspomnienia (iloraz czasu do aktywności). Pozdrawiam, bb Ps. Sporadycznie już piszę. Dotyka mnie brak cierpienia i nie tęsknię do przeszłości. Ogranicza to zasób tematów i ciśnienia zewnętrznego. Znów w oporze do kryzysu, polityki i pandemii. Może to dobrze, żeś z dala od korzeni? Dzięki temu możesz tworzyć.
Gość Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2022 @Czarek Płatak ale jest życie to od nas zależy jakie ono dalej będzie bez względu na to, gdzie jesteśmy
Sylwester_Lasota Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2022 Jak dobrze to znam... tylko z tą różnicą, że dla mnie tam też już nie ma. Pozdrawiam.
Czarek Płatak Opublikowano 14 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cześć Waldku Dziękuję Teoretycznie jak piszesz można wrócić, ale człowiekowi w pewnym wieku nie chce się znowu wszystkiego zaczynać od nowa (mam na myśli głównie moją partnerkę), choć osobiście lubię zmiany i pojechałbym dalej w świat. Pewnie wówczas do listy tęsknot doszłyby jakieś angielskie. Pozdrawiam Tak, to jest bardzo o tym Dzięki Uśmiechnął mnie Twój komentarz. Dzięki Pewnie, co nie zmienia faktu, że jak zimą nie ma zimy za oknem to śnieg zgrzyta na spacerze pod butami w głowie.
Czarek Płatak Opublikowano 14 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie dobrze, choć gdyby nie ta, to zawsze znajdę inną tęsknotę - ten typ tak ma - gdyby nie bolały mnie tęsknoty, zawsze znajdzie się coś innego. Nie powinno zatem zabraknąć tematów. No i póki boli, wiem że żyję (to już żarcik).
Czarek Płatak Opublikowano 14 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie da się ukryć. Pewnie też póki jest to życie póty osobnicy mi podobni będą za czymś tęsknić. Tak, wszystko przemija. Jak w jednym wierszu Szymborskiej. Przytłaczający charakter był tu świadomym zabiegiem. Może trochę przedobrzyłem. O, to polecam książkę Mariusza Szczygła pod tytułem Nie ma, właśnie. 2
Czarek Płatak Opublikowano 15 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2022 @Rafael Marius @janofor @Leszczym @ejrene @tak to ja @Krzysica-czarno na białym Dziękuję Państwu
Nata_Kruk Opublikowano 20 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2022 Bycie za wodą, wielką, czy małą.. nie jest łatwe.. i to czuć w wierszu. Trzymaj się.. liny myśli.. o Polsce. Pozdrawiam. 1
Czarek Płatak Opublikowano 11 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trzymam się. Czasami chyba za mocno. Pozdrawiam @kwintesencja Senkju za wizytę 2
Rekomendowane odpowiedzi