Ten utwór został doceniony przez użytkowników. aniat. Opublikowano 9 Października 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 9 Października 2022 bardzo lubię tę porę dnia po południu tuż zaraz gdy wszystko milknie wokół cicho opada marazm po wsi bezczynność się snuje nawet milkną zegary psy ciągną swój cień leniwie szmer się unosi bez wiary białe talerze i sztućce cisną ostatnie dźwięki twarze obmywają wodą szykują się do drzemki na polu maszyny gasną w tuman kurzu ubrane cichą stagnacją czarują nad nieskoszonym łanem ptaki miarkują w gałęziach odsypiając swe loty aby ponowić wieczorem w chmurach skrzydlate huncwoty a ja leżę pod jabłonią nie zakłócam tej ciszy tkwię w bezwolności radosnej nikt mnie tutaj nie słyszy żeby tak wrzawę zatrzymać pęd życia afonią umilić i nie wychodzić z marazmu o tym marzę w tej chwili 12
Kwiatuszek Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2022 @aniat. Normalnie czytając przeniosłam się w tamto miejsce i odpoczywałam. PIĘKNE!!! Pozdrawiam:-)
aniat. Opublikowano 9 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2022 @Kwiatuszek Dziękuję. Mam takie miejsce, to wspomnienie z dzieciństwa u babci, kiedy po obiedzie w upalne popołudnie zalegałam z książką w cieniu jabłonki. :) 2
duszka Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2022 @aniat. Czasu nie da sie zatrzymać, ale uwolnić się od uczucia popędzania i przeskakiwania chwil, tak że moga przychodzić, dotykać nas i przemijać we własnym tempie... Poddanie się mu, to harmonia z życiem i istnieniem. Z przyjemnościa, bez poganiania przeczytałam Twój wiersz :) Pozdrawiam!
[email protected] Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2022 (edytowane) @aniat. Ciało hamak kołysze, kto ukradnie mi ciszę? Pozdrawiam Aniu, wiersz który poczułem. Edytowane 9 Października 2022 przez [email protected] (wyświetl historię edycji)
aniat. Opublikowano 9 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2022 @[email protected] Bardzo się cieszę. To taki podbudowujący komentarz. Pozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2022 Witaj - miły wiersz - Pozdr.uśmiechem.
Rafael Marius Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2022 Znam dobrze te klimaty z mojej działki. Tam wciąż tak samo cicho jak dawniej. Sąsiad, który jest właścicielem całej okolicy nic nie sprzedaje, bo też lubi ciszę i spokój, a mieszka już tam na stałe. 1
aniat. Opublikowano 9 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2022 @Rafael Marius zazdroszczę. Opisane klimaty są z mojego dzieciństwa. Teraz mieszkam w bloku i bardzo mi brakuje trochę natury. Pozdrawiam. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @aniat.tak naturalnie, pozdr. :-)
violetta Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2022 na wakacjach sobie leżę w hamaku pod jabłonią, czytam i słucham na głos muzyki i oglądam kolorowe balony na niebie:) kiedyś leciał równiusieńko nade mną:)
Rekomendowane odpowiedzi