stanislawa zak Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 zawieszeni w nie-spełnieniu z twarzą dniem wymiętą zagubieni bezmyślnością czekamy na cud szukając nieba tu- na ziemi by wypełniło pustkę co w nas oglądamy się w geście bezradności tyle robimy nie robiąc nic gonimy za cieniem by nie zanudzić samotności a wystarczy czyjąś dłoń zamknąć w swej dłoni wypełnić jej pustkę wtedy nawet łzy zlizane z kącików ust smakują jak szczęście
Michał Ziemiak Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Bardzo melancholijna sprawa - dużo sentymentów, ale i dużo dobej poezji podanej w czytelny i jasny sposób ;-) Tylko zaproponuję taką małą korektę iście subiektywną ;-) zamiast: "by wypełniło pustkę co w nas" proponuję: "by wypełniło naszą pustkę" To w/w. "co" psuje mi odbiór! Poza tym, nie ma poza tym ;-) POZDRAWIAM!
stanislawa zak Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Michał -dzięki ale wiesz po raz pierwsz wiem ,że tak być musi , bo naszą zmieni sens -co w nas- to brzmi inaczej, niby nie ma różnica ale subtelnie mapozdrawiam
Monika Kamińska Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Poczatek mnie zaciekawił- lubię zabawę słowami. reszta zaakrawa wg mnie na piosenke, ale być może tak być miało. Temat banalny, więc nie zdziwiłam się, iż nie przeczytałam niczego odkrywczego, aczkolwiek coś w tym jest, co przyciąga:) Pozdrawiam serdecznie
stanislawa zak Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 może ta dłoń która się wyciąga?
Monika Kamińska Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Nie wiem Wiersz jest dobry, jesli widac, ze pod slowami jest jaka sprzestrzen, w ktorej takze da sie cos zobaczyc, tu cos takiego dostrzegam.
stanislawa zak Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 jakze mimiło ze chociaz coś , pozdrawiam czymś gorąco
Monika Kamińska Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Nazwałam to ,,coś" ponieważ nie będę tego definiowac, nie jestem od interpretacji wiersza 9 i całe szczęście, że nie)
ten_ktorego_nie_bylo Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 wlasciwa pointa przemawia do mnie > . / +
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Stasiu , spieszę z plusami ...za ciekawe sformuowania, mocne akcenty, subtelność, płynność, za magię płynącą z prostych lecz jakże podniosłych słów.Pozdrawiam serdecznie ;-)
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 mnie początek znużył, bo zabawy słowami mogą się przejeść po jakimś czasie... ale potem było ok, druga zwrotka bardziej mi się podobała od pierwszej... pozdrawiam memento mori
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 znajomo... czasami mam podobne odczucia. podoba mi się Twój wiersz. początek bomba, 'twarz dniem wymięta'-świetne. pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi