Luthien_Alcarin Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 od macicy po grudki ziemi rozciągam się -metafizycznie kocim zrywem wyprężam odprężam -wszystkie pręgi zabliźniam nie biczuję się już wspomnieniem bez płaczu spijajam rozlane mleko
Anna_M. Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 śliczny mądry tak, jakby w końcu się zrozumiało, że trzeba wypić to mleko a wszelkie achy nie mają znaczenia, najmniejszego dojrzały wiersz pozdrawiam
Luthien_Alcarin Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 dzięki wielkie za poswięcony czas i komentarz... a mleko trzeba wypić szybko, jak najszybciej zabliźnić nie motywujące nas do niczego pręgi Pozdrawiam ciepło Agata
Kasia Dobucka Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Sam sens... rzeczywiście mądry wiersz. strona techniczna nie jest moją działką, więc nie pomogę. Podoba mi się i jestem na + Pozdrawiam - Kasieńka :)))))
Luthien_Alcarin Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 dzięki za pozytywne słowa:) ciesze sięze zgadzasz sie z tym co cchiałąm tu zawrzec Pozdrawiam Agata
Luthien_Alcarin Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 dzięki za wizytę i komentarz Pozdrawiam cieplutko Agata
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Agato, wiersz pełen ciekawych , mocno akcentowanych sformuowań , metafor.Wyczuwam w nim Twoją wirtuozerię zaklęć słownoplastycznych.Precyzyjnie posługujesz się sztuką słowną, tak więc , czekać będę na dalsze magiczne klimaty ,we wszelkich Twoich strukturach myślowych .Pozdrawiam plusssowo ;-)))
Luthien_Alcarin Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 wielkie dzieki... lubie plastyczne obrazy:wręcz "hasła"... bardziej rozbudzaja według mnie wyobraźnię;) Pozdrawiam Agata
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 bardzo mądry wiersz, od urodzenia do śmierci, przemijamy, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem w przeszłości... podoba mi się pozdrawiam
Luthien_Alcarin Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 dzięki wielkie za koemntarz;) i mile słowa Pozdrawiam Agata
Mea Liberta Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 lubimy gimnastykę, co? rozciągamy, wyprężamy, potem odprężamy. nono, pani Agato. spijajam - bardzo ciekawe - kiedy to wymyśliłaś?:P dawanie rad to jedno, umieć zastosować - drugie. Daje do myślenia, szkoda tylko, że i tak się o nim/tym zapomni. ok, obniżyłam te 'notowania', więc mogę iść;) pozdr.
Behemot Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 "Życie stało się lepsze, towarzysze, życie stało się weselsze." Takie słowa chciałoby się powiedzieć po przeczytaniu tego wiersza. Jeden z lepszych jakie czytałem ostatniemi czasy. Dawno nie komentowałem niczego twojego autorstwa i od razu trafiam na niezgorszy tekst. Świetnie i dobrymi słowami pokazuje istotę zycia. Jedynie co mnie mierzi to ta 'macica' w pierwszej linijce. Rozumiem, że biolchemowskie fascynacje i chęć zasymbolizowania poczatku zycia były silne, ale ów organ jakoś dysonasuje mi wobec całej dość zgrabnie i przyjemnie napisanej całości. Jednym słowem, daję duży "+" i zachęcam do daleszego pisania. Pozdrawiam Paweł
Rekomendowane odpowiedzi