Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I jeszcze takie małe coś na deser. Ponieważ to troszkę nie ta pora roku to wklejam je tu, jako komentarz odnoszący się do tęsknoty za....... A i wiem , że ktoś jeszcze lubi bażanty;-)

chłodny poranek -
przynoszę krzyk bażanta
z chryzantemami

Opublikowano

Na gorąco skomentuję - Dzwony i ciche południe jakoś mi zgrzytają... Gdybyś zestawił brzmienie dzwonów jakoś inaczej z ciszą to byłbym rad a tak... mały niedosyt :)

Natomiast "chłodny poranek..." świetny.

pozdrawiam
Piotr

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

A popyskuję Ci Piotr [na gorąco] ;-)
Kiedyś napisałeś [haiku] o ciszy w lesie, kiedy dzieńcioł..., ten dzwięk był tak nieistotny a jednak ważny.Teraz dałeś mi do myślenia [to tak z ciekawości], w związku z brzmieniem.
aneta
Opublikowano

Kiedyś napisałeś [haiku] o ciszy w lesie, kiedy dzieńcioł..., ten dzwięk był tak nieistotny a jednak ważny.Teraz dałeś mi do myślenia [to tak z ciekawości], w związku z brzmieniem.
aneta

Spodziewałem się tego :). Tylko nie wiedziałem od kogo.
U mnie było zaznaczone że dzięcioł pogłębia ciszę :):):) natomiast tutaj mamy dwa obrazy w zasadzie w pewnym stopniu wykluczające się.

pozdrawiam
piotr
Opublikowano

aneta

Spodziewałem się tego :). Tylko nie wiedziałem od kogo.
U mnie było zaznaczone że dzięcioł pogłębia ciszę :):):) natomiast tutaj mamy dwa obrazy w zasadzie w pewnym stopniu wykluczające się.

pozdrawiam
piotr
A i owszem, wykluczaja się. Ale popatrz na samą niedzielę ! Na jej znaczenie. Zgodziłabym sie z tobą, gdyby to były "wtorkowe dzwony"...
Dzwony, moim zdaniem, nadają sens cichego, niedzielnego południa.
:-)