Arsis Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2022 (edytowane) Otwieram oczy i widzę rozmyte, wilgotne plamy. Spoglądam i patrzę… … oto gałęzie rozłożystego drzewa… Cieniste kształty w aureoli słońca. We łzach… Jakieś twarze przesuwają się powoli w kolejnych fazach mijania… Z przeszłości w przyszłość, przekraczając teraźniejszość jaśniejącym snopem deszczu… Gdzieś w przestrzeni, pomiędzy mną a przedmiotem. Pomiędzy nami… A w dalekiej widzialności świata… … pole i sad… … łąka nieskończona, mieniąca się od kroplistej ulewy… Chwieją się strzeliste topole, które mógłby namalować samotny malarz-impresjonista. Albo prosty pasterz, grając na flecie. W stogach siana, w trawie, w nabrzeżnym sitowiu… A miłość? Jakże ją namalować słowami? Wchodzi do pokoju z burzą włosów przez otwarte szeroko okno, wnosząc ze sobą zapach słodkiej melancholii, oraz jakiejś dziwnej tęsknoty i upojenia… … jakby to było pierwsze spotkanie, ostatnie rozstanie… w uśmiechu, w płaczu, w trwodze… Ale, jakże namalować miłość? Przybywa, nucąc pieśń nieopisywalną nutą. Pełna światła i refleksów, co drgają w jej oczach i kącikach ust… I może tak trwać, mimo odległości. … mimo okrutnej nocy… Cała w blasku, w górze. W świetle… Lekka jak późny wiatr, jak ciężar motyla na czerwonym płatku róży… I wciąż narasta. … nadchodzi… (Włodzimierz Zastawniak, 2022-08-10) Edytowane 20 Czerwca 2024 przez Arsis (wyświetl historię edycji) 6
Nefretete Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To najbardziej! Z całości twojej. Ładna, refleksyjna treść! Pozdrowienia ślę
violetta Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2022 miejscami ładne. gdyby był inny zapis byłby ładny wiersz.
Somalija Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2022 @Arsis Na moje wewnętrzne oko, to jest jakiś przełomowy wiersz... mimo, że o tęsknicie to jest lżejszy, jaśniejszy. Chyba na autora miało wpływ to urocze lato, które właśnie przeżywamy. Włodzimierzu, czy to krok w inne przestrzenie?
Arsis Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2022 @Somalija niestety violetcie nie podoba się zapis...
Somalija Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2022 @Arsis To zapytaj koleżankę, o co chodzi z tym zapisem i jeszcze dodaj, że o niej myślałeś pisząc ten wiersz... zaraz będzie świecić oczami Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Witam - ogólnie jestem na tak - Pozdr.
Arsis Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2022 @Somalija chyba żartujesz... dopiero zostałbym nazwymyślany i ośmieszony.. ja już wiem, gdzie moje miejsce... w bezgranicznej pustce i ani mi się ważyć wystawić z niej nos... tak mi mówi w każdym śnie wyrocznia...
Somalija Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2022 @Arsis Dopiero wzbudziłbyś zainteresowanie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , wyrocznia wyrocznią, ale prawda musi być po Twojej stronie...
Arsis Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2022 (edytowane) @Somalija cześć, Aga. a ty, po której stronie jesteś? czyżby po drugiej stronie lustra jak ta alicja? a widziałaś kota-dziwaka z Cheshire? to znaczy raczej jego uśmiech? a może jesteś królową kier, tudzież szalonym kapelusznikiem? już wiem, jesteś marcowym zającem! Edytowane 11 Sierpnia 2022 przez Arsis (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2022 @Arsis Wszystko pudło Włodzimierzu, ja jestem normalna... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Arsis Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2022 @Somalija masz rację. nie jestem zbyt normalny.
Somalija Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2022 @Arsis Czasami bywasz odklejony od rzeczywistości...
Wiechu J. K. Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Arsis Czerwona róża, to dla mnie symbol miłości. Piękny kwiat z kolcami. pozdrawiam :-)
Arsis Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2022 (edytowane) @Somalija chcesz powiedzieć, świr? nie krępuj się, śmiało. mnie tam wszystko jedno. Edytowane 11 Sierpnia 2022 przez Arsis (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2022 @Arsis Nie świr, tylko artystyczna, wrażliwa dusza, to jest różnica...
Rekomendowane odpowiedzi