Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Marek.zak1 Opublikowano 24 Lipca 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 (edytowane) Pewien szlachcic mistrzowi rzucił oburzony, - Jakiś jegomość ciągle pisze do mej żony. Nie wiem, co z takim uparciuchem zrobić, czy przekonywać, może kijem głowę obić? - Być mężem urodziwej jest to pewna sztuka, bo wielu zżera zazdrość, czy go nie oszuka, innych też denerwują gorące spojrzenia, za którymi się kryją nieczyste marzenia. Naucz się z tym obchodzić, bo zmysły postradasz, ciesz się, że cię miłuje, taka moja rada. Edytowane 24 Lipca 2022 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji) 9
Wędrowiec.1984 Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 (edytowane) @Marek.zak1 Mistrz to jednak zna się na życiu. Pytanie tylko kto uczył Mistrza? Jaka Mistrzyni albo jaka... Pani. :-)) Edytowane 24 Lipca 2022 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji)
Marek.zak1 Opublikowano 24 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 (edytowane) @Wędrowiec.1984 Mistrz czerpie wiedzę z literatury, historii i obserwacji własnych:). Temat jest stary jak świat, więc jest z czego. Konsultowałem też z moją:). Pozdrawiam Edytowane 24 Lipca 2022 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji)
Anna_Sendor Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 @Marek.zak1 Co zrobisz, jak nic nie zrobisz :)
Wiesław J.K. Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Marek.zak1Tak go zżerała zazdrości żółć mglista - więc został bigamista. ;-))))) pozdrawiam :-) 1
Marek.zak1 Opublikowano 24 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Enjoy life. Szekspir wypowiedział się na ten (jak i inne ) temat w Otellu i jest pozamiatane: Oh, beware, my lord, of jealousy! • It is the green-eyed monster which doth mock • The meat it feeds on. (akt 3, scena 3) 1
Gizel-la Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 @Marek.zak1 haha - tak dla kontrastu: właśnie przed chwilą "internet" podsunął mi jakąś bzdurę do przeczytania... Z ciekawości wlazłam... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak bywa... niestety bywa też i tak, że atrakcyjna, ale mądra, kochająca, dobra, energiczna i zaradna życiowo - pada ofiarą zdrady :( 1
Marek.zak1 Opublikowano 24 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 @Cor-et-anima Rzuciłem okiem, niektórzy faceci chcą mieć piękną babkę jako trofeum i potwierdzenie własnej zajebistości. A co do zdrad, mistrz też w temacie zabrał głos:). Dzięki za zabranie głosu. 1
Gizel-la Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 @Marek.zak1 życiowe... i zgodnie z przysłowiem: "każda potwora..." :)))
sisy89 Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 Bardzo dobra rada :) Pozdrawiam serdecznie :)
Wiesław J.K. Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Marek.zak1Bardzo dobra rada! To tak jak rozbity kryształ, rozsypany raczej nie da się poskładać.
Marek.zak1 Opublikowano 25 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podejrzliwość jest cechą charakteru i tutaj te rady niestety niewiele wniosą. dzięki za wpis.
Rekomendowane odpowiedzi