Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Życiowe wariacje

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Bożena Tatara - Paszko   Nie lubię tłumów ludzkich, a tym bardziej: rodzinnych spotkań - jestem empatycznym człowiekiem i doskonale wyczuwam przy bliskim kontakcie - fałsz, skrywaną zazdrość i hipokryzję - podwójną moralność, tak: jestem za uregulowaną prawnie aborcją, karą śmierci i eutanazją, bo: jestem po stronie Życia - podobnie jak Wojsko, Policja, Ratownicy i Służby Specjalne, natomiast: po stronie Śmierci jest czarna mafia - kościół, otóż to:    - kobieta w ciąży nosi chore genetycznie dziecko - aborcja - ważniejsze jest życie kobiety i ludzi zdrowych pod względem fizycznym i psychicznym,    - dziś mordercy, gwałciciele i pedofile żyją sobie na koszt obywateli w zakładach karnych - utrzymanie jednego więźnia kosztuje podatników sześć tysięcy polskich złotych miesięcznie, tymczasem: ja - żyję za tysiąc sześćset złotych miesięcznie, dalej: są to ludzie bezwartościowi, aspołeczni i nic a nic z siebie nie dają światu - kara śmierci,   - osoby chore psychicznie takie jak pani Wiola - rozpowszechniają własne choroby na innych ludzi, osoby zdrowe tego nie robią, chore - tak i nie mają świadomości o tym - eutanazją,   takich ludzi jest około dwadzieścia procent i to oni rządzą zdrowymi głupcami, bronią najgorszego z możliwych ustrojów - demokracji i izolują społecznie mądrą mniejszość, dlatego też: jestem za REPUBLIKĄ - ograniczoną demokracją.   Łukasz Jasiński 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

A tu zima akurat... :) Dzięki za czytanie i ślad :) Również pozdrawiam.   
    • pamiętasz było kiedyś ta­kie nieme kino z lus­tra­mi i pus­tym bufetem cza­sem ko­bieta w golfie sprze­dawała tam herbatniki zja­daliśmy je bezszelestnie a wokół słychać było krzyk łuszczo­nych małych pestek zbi­ci w jed­no ciało szu­kaliśmy bezustannie gniazda prawdy nadzieja przyk­ry­ta śla­dami czołgów jarzyła się śniegiem w ciemności nig­dy nie przes­tałem wierzyć że Wol­ność is­tnieje realnie
    • @Marek.zak1 Dziękuję. W sumie dodałem link, do pierwszego wiersza, jako ciekawostkę. Co do bycia ekstrawertycznym, napiszę Ci, że musiałbym chyba dużo udawać. Do dzisiaj zastanawiam się, jak oni potrafią to wszystko znieść? Ba, nawet odczuwać przy tym przyjemność. 
    • teatr jest stary  wcale nie nowy  gra coraz gorsza  to się podoba  spektakl  nie przedstawienie to najważniejsze  ars longa  vita brevis  można powiedzieć  jednak tragedia to wielka  mnie też każą grać  tobie również  przebrać się trzeba  nauczyć kwestii  tylko nie po polsku  teatr jest stary  wcale nie nowy  widowni nie będzie  teatru nie będzie 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...