Wielebor Opublikowano 11 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2022 (edytowane) Wielki Konstruktor [Trurl] Zakochał się w swym własnym dziele Mecha-Galatei [A, zaiste, była piękna] Męska wersja Fridy Kahlo Lub jak współczesny Pigmalion -- Jej włosy zrobione z antymonu Spadają na plecy Jej wargi miękkie, miedziane Wydają metaliczny pomruk Jej tułów miękki, kadmowy Wokół bioder tylko galowa przepaska -- Jej nogi, smukłe, lecz mocne, Dźwigają ciężar jej ciała, Jej twórca ogląda ją miłośnie Jak ojciec swoją córkę, Pękając z dumy. Zabiło mu serce żwawiej Bo od dawna już nie miał kobiety Więc jął przeglądać .SystemNet W poszukiwaniu duszy Mało było mechadusz I były raczej drogie. A morał stąd płynie taki: Pozostaje nam zadać pytanie Czy taka miłość coś warta Kupiona na bazarze Za kilkaset euro Z certyfikatem Mecha-Troniku? Warszawa-Stegny, 09.07.2022 Edytowane 13 Lipca 2022 przez michal1975-a (wyświetl historię edycji) 2
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2022 @michal1975-a - witam - trudny tytuł trudny wiersz - Pozdr. 1
violetta Opublikowano 11 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2022 pamietam czasy swojej matury, bo nauczycielki były na mnie cięte, bo przyszłam w szpileczkach i ekstra kostiumie, i zapytały się mnie złośliwie czy wróciłam z zagranicy, a ja na to, że już mam ekstra pracę i pracuję:) zamurowałam wtedy wścibskie nauczycielki:) nie lubię takiego podejścia, u nas strasznie uczą i jest sporo pesymistów, nie wierzą w możliwości uczniów, ale miałam tylko jedną nauczycielkę od polskiego, którą uwielbiałam. skończyłam trudne studia, z tysiąca skończyło około 50, ja z wyróżnienien na pięć obronę:)
Wielebor Opublikowano 12 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2022 @violetta no no, gratulacje, mnie niestety nie dane było ukończyć historii :) ale mam jakie-takie wykształcenie. 1
violetta Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2022 @michal1975-a a coś ukończyłeś?:)
Rolek Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2022 @michal1975-a Nic nie warte są mecha-dusze. Dlatego Bladawce są w cenie.
Rekomendowane odpowiedzi