51fu Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 pokochać poczuć to jest możliwe wyłącznie zza szyb nocnego numer sto pięćdziesiąt trzy lecz cyfry nic nie oznaczają potwór śpi i chociaż wydrążone kości rozpruty brzuch to sen wciąż gotów wyśnić się po tym wszystkim pomimo murów i resztek cegieł dwuwierszy pomimo każdej z dziur ——— wyrastają kominy tylko przez nie można oddychać ewentualnie puścić się z dymem ostatnio częściej jeżdżą karetki podobno ktoś ciągnie za sobą innych
Jego Alter Ego Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Ech Fu,nawet nie wiesz jaką masz rację.. ostatni dwuwers jak w mordę za przeproszeniem strzelił..zabiaram jak zawsze pozdrawiam
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Dwa ostatnie dwuwersy są wg mnie najlepsze, reszta - średnia... ogólnie to jednak ratuje i jest plus...pozdrawiam memento mori
vacker_flickan Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 ostatnie dwa wersy reszta średnia(?) — tak jak „łódzkość” jak mniemam rozbijanie tekstu na dwuwersówki daje efekt spójny z treścią czytając byłem w nocnym, totalnie zjebany, z wyczyszczonym mózgiem (parę godzin wcześniej byłem lśniący i wypolerowany — teraz jak szmata i to jeszcze niezbyt dokładnie wyżęta) ------- a łowcy skór są wszędzie — nie tylko w Łodzi, nie tylko w karetce pozdr
Barbara_Pięta Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Witam. Niezwykle obrazowy ten Twój wiersz, aż by się chciało jakiś szkic stworzyć... hm, naprawdę pomyślę nad tym. Pozdrawiam :-)
Lady_Supay Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Hmmmm....jestem z łodzi, mieszkam na cmentarzysku fabryk, odbieram odpady medyczne ze szpitali (nie nieboszczyki) - więc wiersz jest mi bardzo bliski.... Nic więcej nie powiem... su
51fu Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Jego Alter Ego — Bierz śmiało. Dzięki, że zajrzałaś (jak zawsze). Arkadiusz Nieśmiertelny — Zatem bardzo mi miło, cieszę się. vacker flickan — Dziękuję za ten komentarz. Przykro, że taki stan później, ale musiałem w ten sposób. No cóż, tutejsza łódzkość jest rzeczywiście 'średnia', dlatego tak ją lubię. Barbara Pięta — Szkicuj, rób z tym, co tylko chcesz. Dzięki wielkie za odwiedziny i słowa. Lady Supay — Ty wiesz. Ja wiem. Nie trzeba więcej mówić. Dziękuję. Wszystkich Was pozdrawiam. Po łódzku. // 51
Rekomendowane odpowiedzi