Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Somalija Opublikowano 6 Lipca 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2022 (edytowane) miłość wymyślono na zamknięciu epoki kamienia ta neolityczna rewolucja nie dotknęła Lucy Afarensis jej włosy porastające łono roznosiły zapach gotowość samiec nie powinien zbędnie rozpraszać sił podobno utonęła nieopłakana jej dzieci w widłach Tygrysu i Eufratu w żyznych madach doliny półksiężyca posiały narodziny miłości błysnęły też w oprawionych w złoto kamieniach pierścieni faraonów wymywały się z wód Żółtej Rzeki i w delcie świętego Gangesu odtwarzamy ten niezmienny prawzór szperamy w starej nowej wierze schodząc aż po ogniska piekła domowego czasem szukamy w wierszach bo poeci szczęśliwcy podobno ostatni ją widzieli znów nabrałam obłoków na twarz Edytowane 12 Listopada 2022 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 11
Gizel-la Opublikowano 6 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2022 mistrzostwo... sprowokowana, grzebię w encyklopedii... to ogromny plus, gdy wiersz, by go zrozumieć, wymaga wysiłku intelektualnego jedno czytanie nie wystarczy kolejne moje odkrycia interpretacyjne - zostawię sobie na jutro pozdrawiam z ogromnym uznaniem:)
Somalija Opublikowano 6 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2022 @Cor-et-anima Cześć, postawiłam taką tezę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , długo myślałam, od którego momentu w historii ludzkości zaczęliśmy się zakochiwać. A Lucy mnie inspiruje od wielu lat, to prawdziwa miss Etiopii, chociaż nie należy do naszego gatunku, to Australopitek. Dziękuję za komentarz 1
Gizel-la Opublikowano 6 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2022 @Somalija Lucy - miss ... Daleko jej, jeśli chodzi o obowiązujące obecnie kanony urody No, ale jeśli można zakochać się w delfinie? (Margaret Howe Lovatt i delfin Peter oraz sławna delfinica Dolly i Malcolm Brenner) chciałam kiedyś opisać tę miłość w wierszu, ale tak jakoś... weny zabrakło super wiersz, jeszcze raz gratuluję! będę zgłębiać temat Lucy - natchnęłaś mnie:)
Somalija Opublikowano 7 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 @Cor-et-anima Lucy i nas dzielą dwa może trzy miliony lat. To bardzo dużo... ja mam dużą wyobraźnię, ale tysiąc tysięcy mnie pokonywało od małego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , bo teraz mamy 2022 rok...Odkryto ją w etiopskiej wiosce Hedar, w jaskini. Nazwałam ją miss, bo została na kartach historii naturalnej, jak Nefertiti lub Klepatra w historii cywilizacji, ale czas o tych kobiet liczymy w kilku tysiącach...
Wędrowiec.1984 Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 Poczułem się jak w domu. Kiedyś się interesowałem. Później mi przeszło. :)
Somalija Opublikowano 7 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 @Wędrowiec.1984 Przeszło Ci zainteresowanie miłością??? Nie wierzę, mężczyźni bardzo często w nią wierzą...
Wędrowiec.1984 Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przeszło mi zainteresowanie antropologią.
Somalija Opublikowano 7 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 @Wędrowiec.1984 Hahaha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , to nie zaglądaj, bo wróci , szalenie jest ciekawa, jako nauka, ale nie ma przełożenia na monety... A ten wiersz nie jest o antropologii...
Wędrowiec.1984 Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, że nie jest ale jednak bardzo antropologiczny jest. :)
Somalija Opublikowano 7 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 @Wędrowiec.1984 Chciałam rozszerzyć poszukiwania miłości o dwa, trzy miliony lat... Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Somalija Opublikowano 7 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 (edytowane) @Dag Nieprawda. Wiele osób tutaj Cię kocha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 7 Lipca 2022 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 1
[email protected] Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 @Somalija Przedłużyć gatunek, ani kroku dalej, na razie to wszystko do zabawy erkaem. Pozdrawiam.
Corleone 11 Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 (edytowane) Co do wiersza - zabieram. Z uznaniem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Odnośnie do miłości - nadal w nią wierzę. Ale może dlatego, że jestem mężczyzną. A co tyczy się obłoków... Serdeczne pozdrowienia. Edytowane 7 Lipca 2022 przez Corleone 11 (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 7 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zamień erkaem na Kamasutrę i nie martw się jutrem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Ps. Tylko się o tym nie rozpisuj, bo będziesz się tłumaczył
Somalija Opublikowano 7 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ktoś musi wierzyć w miłość i podtrzymywać wieczny ogień, zrodzony siłami natury...
Wiechu J. K. Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. poszukiwania prawdy - doprawdy za prawdy trwają dyskusje, zawdy aż się rozjaśni zakochanie to narkotyk - ułaMek pozdrawiam
Somalija Opublikowano 7 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 @WiechuJK ,,szperamy w starej" czyli w religii w ,,nowej wierze" czyli w szeroko pojętej psychologii i szukamy rozwiązania, odpowiedzi jak to jest z tą miłością... ,,Obłok na twarzy" to stan odurzenia, zapewne w tym przypadku zakochania...
Wiechu J. K. Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @SomalijaZakochanie - jako religia, to by dopiero było odurzenie z niewyobrażalnymi skutkami Wiersz ciekawy
Somalija Opublikowano 7 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 (edytowane) @WiechuJK Przecież bywały sekty i komuny, które głosiły takie wartości, Wiesławie wszystko już było. Czytałeś Kamasutrę? Chrześcijaństwo nas zahamowało, Biblia tak mało daje dla ciała tylko dusza, dusza, post i grzech... Edytowane 7 Lipca 2022 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi