Dekaos Dondi Opublikowano 25 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2022 Drugi tekst jest powtórkowy. Tak jakoś mi przypasował, do pierwszego ------------------------------------------ piasek ziarenka liczy wciąż w listowiu muzyki koloru nut na falach światła klanów śpiew z milionów minut kapią sekundy tworząc jezioro godzin i lat cień przeznaczenia szeleści tu ~ nie mieszaj łez w krwi rozlanie choć płatki kwiatów uschnięte już szary kamień myśl przygniata szybuje motyl więziony w ciszy migocze czasem w plecionkach dni lecz białe lśnienie w kłosach zbóż ~ na górze niebem marzeń dotykasz choć księżyc sączy ciemną krainę sople błękitu skały jednoczą sterują klepsydrą na próżno więc pytać gdy jedno ubywa drugie przybywa a wiatr przesiewa ostatnie chwile Wybór wietrze co szumem mnie zwodzisz gdy leżę spragniony strumieniem popiołem z krwią pomieszanym nadziei odbierasz wytchnienie w pryzmacie lustrzane cierpienia blask światła zwabia ich dusze raj otchłań niepewność pytanie wyzwala pogodzić się muszę poranku mgły tajemnicą zakrywasz co niepojęte rosy łzy kryształowe to bajka albo święte
Rekomendowane odpowiedzi