kall Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 gdy powstała nadzieja zapomniano dodać szczypty zrozumienia słowa wydawały się nicością nicość zaś bezmiarem bezmiar – stonowanym odcieniem zieleni szept bolał ciężki od nadmiaru spojrzeń zaplątywał się w pajęczynie westchnień gdy powstawała nadzieja ktoś nieuważny odmierzył zbyt wiele wiary smutek mieszał się z uniesieniem niczym powstające opary z powietrzem gdy powstawała nadzieja ludzie oczekiwali cudu... Szanowna Pani w zieleni! zostawiłaś łzy * * * A mówiłam Ci - nie ufaj każdemu
kall Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 było chwilę w warsztacie. teraz jest tutaj. nie jest to utwór okolicznościowy. aczkolwiek natchnieniem były ostatnie wydarzenia pozdrawiam
kall Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 dziękuje bardzo za odwiedziny :) Alter Net - podoba mnie się twoja modyfikacja... Jednakże - wybacz mi, tutaj zostanę przy dłuższej wersji ;) Pansy - racja. Nadzieja zawsze człowiekowi potrzebna ;) Pozdrawiam Kalina
Luthien_Alcarin Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 najlepsza druga strofa: bardzo smaczna;) Trzymaj się ciepło Agata
kall Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Luthien : dziękuje Ci bardzo za ciepłe słowa i za odwiedziny:) Alter Net : z wiersza stworzyć wiersz - też sztuka...:) Pozdrawiam Kalina
Mea Liberta Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 "geneza - zespół warunków i przyczyn, które się złożyły ba powstanie, pojawienie się, rozwój czegoś, pochodzenie" Słownik Języka Polskiego wyd PWN 2002. słowa=nicość=bezmiar=nadzieja - tak mozna to oględnie odczytać. Nie podoba mi się. Poza tym kolor zielony przypisywany nadziei, to stereotyp, któregopełno wokół. w trzeciej zwrotce proponuję "w pajęczynie" przenieść do kolejnego wersu. Takie rozrywanie, jakie pani przedstawia nie sprzyja odczytaniu i nie jest atrakcyjne. W kolejnej strofie również przeniosłabym "odmierzył" do kolejnego wersu. Proponuję likwidację wielokropka, jeśli nie stosowała pani interpunkcji w reszcie utworu. Tyle ode mnie. To pierwszy pani utwór, który mimo w/w uwag, podoba mi się. pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi