Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Somalija Opublikowano 3 Czerwca 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2022 (edytowane) pradziad zza oceanu wrócił bez nogi z maleńką kobietą mówili czarownica wyprawiła go wkrótce nie mają nawet wspólnej mogiły stosowane bywa niekiedy została niema dziewczynka blady chłopak umarł wkrótce wyglądam jak naćpana jak mam namalować kreski na takich powiekach w teście wyszły geny rosyjskie skandynawskie i ukraińskie dziecko jesteś piękna dziewczynka urodziła śpiewające po kościołach dzieci pijaków katujących żony zawszona o włosach jak smoła Laponka Edytowane 5 Czerwca 2022 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 11
Somalija Opublikowano 3 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2022 @Gosława Napisałam to dla mojej nastoletniej córki, ma skośne oczy, odziedziczone po dalekich przodkach i zawsze mi mówi ,,Mamo, wyglądam jak naćpana". Ja jej mówię, że jest piękna, ale kto wierzy matce w tym wieku ... Dziękuję za serduszko Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Somalija Opublikowano 4 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2022 @Gosława Mój syn patrzy na mnie moimi oczami... Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Somalija Opublikowano 4 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2022 @Michał_78 Michał, ja to wiem, ale z nastolatki inaczej myślą... Dziękuję za odwiedzinki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Somalija Opublikowano 4 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2022 @Arsis O znalazła się moja zguba Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Arsis Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2022 @Somalija(...) "gdzieś w nicości łzach bez oddechu biec do końca przed siebie... tak już jest, kiedy za lustra szkłem nie ma nic co w nas pragnie żyć, chciałbym iść pod wiatr (...) "
Somalija Opublikowano 4 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2022 @Arsis Co Cię tak na polskie nuty wzięło? Smutne są bardzo...
Corleone 11 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2022 @Somalija Podoba mi się Twój Wiersz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Mam jednak zastrzeżenie do stosowane bywa niekiedy. Proponuję usunąć jako znaczeniowo niejasne i będące bez związku z poprzednim wersem. Popraw też literówkę w namalwać. Dzięki wielkie za przyjemność przy wierszu . Serdeczne pozdrowienia.
Wiechu J. K. Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Somalija Przychodzi na myśl powiedzenie, że : "piękno jest w oczach patrzącego," a wiersz życiowo-piękny. Pozdrawiam!
GrumpyElf Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2022 (edytowane) @Somalija Oryginalny wiersz. Spędziłam trochę czasu w Laponii. Większość ludzi ma tam typowo nordycki wygląd, a co jakiś czas ktoś ze smolistymi włosami. Musiało się tam nieźle kotłować. Jako matka córeczki kibicuję Ci w dodawaniu dziecku wiary w swe piękno. ps. Dodaj "o" w "namalować". Edytowane 4 Czerwca 2022 przez GrumpyElf (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 5 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 (edytowane) @Corleone 11 Stosowane niekiedy w przypadku samobójców, innowierców lub czarownic... kto, jak kto ale Ty dobrze znasz historię kościoła... Literowa pomyłka to chyba tradycja, przepraszam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . @Arsis Co porabiasz? Pamiętasz, że niedługo rocznica naszej znajomości Edytowane 5 Czerwca 2022 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 5 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 @GrumpyElf Dziękuję bardzo Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , wychodzimy na prostą: dystans do mediów społecznościowych, siłownia, jazda ze mną na rowerze, matematyka, ogólnie nauka. Niedawno, też ktoś w jej życiu się pojawił... Pozdrawiam serdecznie . @WiechuJK Cześć, bardzo dziękuję za reakcję , pozdrawiam 1
Rolek Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 Trochę ostatnio jeździłem po Węgrzech. Tam też jest sporo osób, posiadających azjatycki typ urody.
Somalija Opublikowano 5 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 (edytowane) @Rolek Bo to ta sama ugrofińska kolebka. Skończyły się jaskinie na Uralu, Syberia zimna i podeszli pod zachodnich i południowych Słowian, ale to było bardzo dawno jeszcze przed królami, których przywieziono z Węgier i konotowano z Litwinami oczywiście mówię o naszym tronie. Edytowane 5 Czerwca 2022 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Rolek Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 @Somalija Widzę, że interesujesz się historią, ja też. Szczególnie ciekawe są wędrówki plemion i ich pochodzenie. Szkoda, że o Słowianach tak mało wiemy. 1
Somalija Opublikowano 5 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, to bardzo smutne... mamy tylko trochę skorup, kości i domysły i jak już ktoś coś z ziemi wyjmie to skandynawskie, albo niemieckie a potem żydowskie.
Rolek Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 @Somalija @SomalijaI tu, już działa lobby historyczne. Fałszowanie historii, to też ciekawa sprawa. Coś o tym już napisałem. Ale słabo. Ciężko się przebić z obiektywnym przekazem, bo posądzą Cię o foliarstwo i antysemityzm. Pozdrawiam.
Somalija Opublikowano 5 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 @Rolek @Rolek Napisałeś w sensie?
Rolek Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 (edytowane) @Somalija @Somalija Tylko odnosiłem się do historii. "O Lechu Czechu i Rzezimiechu" czy " Na Zachodzie Bez Zmian". Temat zakłamywania historii, zasługuję na coś wielkiego. Szczególnie naszej historii II Wojny i powojennej. Edytowane 5 Czerwca 2022 przez Rolek (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi