Gość Franek K Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2022 (edytowane) Jest miasteczko takie w Polsce na uboczu położone, gdzie wjeżdżanie samochodem jest surowo zabronione. Tak jest właśnie w Mimochodzie, w nim mieszkańcy się nie spieszą, spacerują sobie co dzień i się tym chodzeniem cieszą. Nikt tam nie podnosi głosu, bo i nie ma po co krzyczeć, wszyscy sobie cenią spokój, uwielbiają błogą ciszę. Nawet zegar na ratuszu godzin wcale nie wybija, wlecze się bez animuszu, więc czas wszystkim wolno mija. Mają też tam taką modę, to jej szept jest całkiem nowy, żeby chodzić mimochodem, bo to sposób bardzo zdrowy. Można się nim dostać wszędzie, przy okazji zaś odwiedzić, znajomych, by pogawędzić bez wcześniejszej zapowiedzi. Dla mieszkańców Mimochodu, to najlepsza jest metoda, rozumieją bowiem dobrze, że na pośpiech życia szkoda. Bo w nim nie ma nic takiego, czego się nie zdąży złapać, spieszyć nie ma się do czego, po co biec, gdy można człapać. Edytowane 1 Czerwca 2022 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Rolek Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo w tym nie ma nic takiego
Gość Franek K Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2022 @Rolek Coś tu pokrochmaliłem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Dzięki
Marek.zak1 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2022 Podoba mi się, bo oryginalne, co u Ciebie standard, i gra słów. Z tym pośpiechem, to jednak jest czas nań, jak teraz w meczu dla Igi, a jak już wygra, można sobie mimochodem pospacerować po mieście. Znam takich, co z tego mimochodu nigdy nie wysiedli. Pozdrawiam.
Dared Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2022 @Franek K Fajnie, taka prowincjonalna cisza i spokój, tylko nie wiem czy jeszcze istnieją takie miasteczka, nastrój bardzo dobrze uchwyciłeś, brawko 1
Gość Franek K Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2022 @Marek.zak1 Ja wsiadłem jakiś czas temu i też nie wysiadam. A co do Igi, to mam wrażenie (jako laik-teoretyk), że zapatrzyła się bardzo na Nadala i coraz częściej próbuje grać topspinami. Nie zmienia to faktu, że mimochodem wygrywa. DiP Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Dared Snując się po Podkarpaciu mam wrażenie, że niektóre miasteczka są właśnie takie. Tylko czasem rozpruwa ciszę i spokój jakiś nerwowy typ w golfie lub bm-ce. DiP
tetu Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2022 Bardzo fajne. Z przyjemnością przeczytałam. Pozdrawiam. 1
Gość Franek K Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2022 @tetu To się cieszę i dziękuję :) @dot. Otóż to. Ważne by złapać sens życia. Dzięki Dot :) @Sweet Francis Ja? ;) Dziękuję bardzo i pozdrawiam :) @Dag Fajne jest to w języku polskim, że słowo "wolność" ma różne znaczenia. Pisałem kiedyś o tym w pewnym wierszu o ślimaku: "Jam jest wolny w swej wolności". Cieszę się, że spodobało Ci się przesłanie wiersza, Dzięki i pozdrawiam :) @aff To właśnie chciałem przekazać. Tak to było onegdaj, że ludzie odwiedzali się bez zapowiedzin. To se chyba już ne wrati, choć znam osobiście parę osób, które nie mają telefonu i jakoś żyją. Twierdzą, że zawsze można do nich przyjść, jak się ma sprawę. Uroki wiejskiego życia na Podkarpaciu :) Dziękuję i pozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2022 Witam - podoba mi się owe człapanie - Pozdr.
Gość Franek K Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2022 @Michał_78 Pewnie tak, choć to w sumie fikcyjne miasteczko. Dzięki i pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Waldemar_Talar_Talar To się cieszę panie Waldku. Mnie też . DiP.
Annuszka Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2022 Świetny, przeczytałam jednym tchem :)
Gość Franek K Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2022 @Annuszka Bardzo mi miło Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi