Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Śpiewnie, rytmicznie, spokojnie i z głębokim półsnem...
    • @jjzielezinski   Bardzo dziękuję!    To ja powinnam dziękować -  i dziękuję, z całego serca. Czasem wiersz innego poety działa jak klucz, który otwiera drzwi, o których nie wiedziałam, że istnieją. Twój wiersz był właśnie takim kluczem. Nie powiedział mi, co pisać - powiedział mi, że w ogóle można. że temat nie jest zamknięty, nie jest tylko dla historyków.    Masz rację - temat jest obciążony. Ale dla mnie to wiersz historyczny - więc nie boję się, że ten temat może wywołać jakieś kontrowersje.  A może właśnie poezja dotrze tam, gdzie podręcznik nie sięga - nie dlatego, że jest mądrzejsza, ale dlatego, że mówi sercem, nie datą.  To, co piszesz o „Oskarze” - wzrusza mnie ogromnie. Ale chcę, że byś wiedział - dla mnie nagrodą jest to, że łańcuch nie został przerwany. Twój wiersz, potem mój, a może trzeci  - kiedyś ktoś przeczyta  trzy wiersze  i napisze swój. I bruk będzie pamiętał dłużej.   Serdecznie pozdrawiam. 
    • @Gosława   Reniu:)   to co piszesz nie tyle opowiada sytuacje co ją ucieleśnia    ruch zużycie i świętowanie są tu jednym procesem   jakby tarciem  materii.    nie uciekasz w metaforę tylko pozwalasz rzeczom mówić własnym ciężarem   i z tego konkretu rodzi się coś na wskroś filozoficznego: kruchosc która nie odbiera intensywności a wręcz   ją wzmacnia.   piękna świadoma poetycka robota   pozdrawiam Reniu:)    
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jeszcze tu, a już tam. Niektórych ludzi nie można zatrzymać, są jak wiatr. Przyjemny wiersz.   Pozdrawiam :)
    • Znakomity wiersz  Ja chyba muszę coś o Radomiu napisać  Bo też obchodzi rocznicę czerwca 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...