Dekaos Dondi Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Na kanwie linii melodycznej: "Brain Damage"↔Pink Floyd. ~~~~~~~?/–––––––– Na łące leżysz pośród traw, wariat jesteś swoje grasz. W stokrotkach błądzisz skrawkami głupich snów, chcesz pobiec tam, lecz ciągle jesteś tu. Śpiewają ślady nagich stóp, nie wracaj do nas nigdy znów, a ty szaleństwem swym czytasz księgę wspak, choć kartki jej już dawno zakrył piach. Lecz gdy zakwitnie w tobie magia zwykłych dni, choć wariat śpiewał: jestem ty Pofruniesz skrzydeł swych nie kryjąc nigdy już odsłoni księżyc słońce lśnieniem snu Na łące leżysz pośród traw, obłoki tulisz jak co dnia. Zwierciadła szukasz jest na dnie, chcesz twarz zobaczyć nie ma jej. Czy jesteś tu może jesteś tam, a skąd to wiedzieć skoro nie wiesz sam. Lecz gdy zakwitnie w tobie magia zwykłych dni, choć wariat śpiewał : jestem ty Pofruniesz skrzydeł swych nie kryjąc nigdy już odsłoni księżyc słońce lśnieniem snu 3
Dared Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2022 @Dekaos Dondi Polecam Ci bardzo płytę Waters'a "Radio K.A.O.S", kiedyś zrobiła na mnie piorunujące wrażenie i muzycznie i tekstowo, szkoda że nie wytrzymali ze sobą.
Werka1987 Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Rytmicznie mi się czytało, podświadomie w głowie układałam melodię do tego utworu.
Rekomendowane odpowiedzi