Poezja to życie Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Kochać cię tak bardzo chciałem I strzały amora się nie spodziewałem Bo miłość taka piękna się wydaje A samotność czymś odległym się staje Gdy jest ta osoba przy drugim boku I może dotrzymać mi kroku 3
jan_komułzykant Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2022 @Dragaz to jest żart, prawda? :D 1
Poezja to życie Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2022 @Marcin_ Dziękuje bardzo i również pozdrawiam:)
Poezja to życie Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2022 @jan_komułzykant Dlaczego uważasz, że żart?:)
Sylwester_Lasota Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @jan_komułzykant jest nawet niezłe, otwiera spore możliwości interpretacyjne. ;) Poza tym, myślę, że to nie żart. Serio Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to chłopie cierpisz podwójnie.
jan_komułzykant Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2022 @Dragaz Był na tym portalu kiedyś taki konkurs (jeśli dobrze pamiętam) "Wiersze o Mi'ości". Chodziło m.in. chyba o napisanie tekstu, który będzie zabawny, ale wykaże też najczęściej używane grzeszki Autorów, czyli poza "me, twe" inne śmiesznostki, a więc jakieś typowe szkolne błędy lub nadzwyczaj dokładne rymy. Nie obraź się, ale wydawało mi się, że właśnie to co napisałeś - dość infantylna treść, rymy typu boku/kroku, wydaje/staje (?) mają spotęgować to wrażenie, więc dlatego uznałem, że to podobna forma żartu. Pozdrawiam. 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale historię wyciągnąłeś... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prawie już o tym zapomniałem. Pamiętam, że nie dałem się wtedy wciągnąć do zabawy, ale podobnych wierszyków rzeczywiście był spory wysyp A w powyższym tekście, poza słabymi rymami szwankuje zwykła logika. Np. w tym fragmencie cytowanym przez @Wędrowiec.1984, moim zdaniem. Wszystko razem wzięte, sprawia, że nie dziwię się, że mogłeś uznać ten tekst za żart. 1
jan_komułzykant Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2022 @Sylwester_Lasota wydany był też tomik tych wierszy pod nazwą "Zoned" i podtytułem, chyba - "wiersze gorsze niż najgorże". Gdzieś chyba to mam, ale zakopane pewnie między książkami na półkach. :) Oczywiście te najgorże wygrywały z bardziej ambitnymi. Ale napisanie czegoś takiego, to wcale nie jest łatwa sztuka. Bo to tak, jak z fałszowaniem. Komuś, kto ukończył np. szkołę muzyczną niełatwo to przychodzi.
Rekomendowane odpowiedzi