Ten utwór został doceniony przez użytkowników. julia2537 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Nikt mi nie powiedział, że w wieku 20 lat moje oczy przestaną płakać przy krojonej cebuli i złamanym sercu. Będę budzić się w nocy między snami i przez te ułamki sekund trwać w rzeczywistości, w której jesteś w stanie znieść własne uczucia. Choć raz chciałabym się wyspać, może jak nie będę się budzić to uda mi się zapomnieć o tobie i wszystkich tych snach, które właściwie nie mają prawa bytu. Boję się saren i miłości, że rozetną mi brzuch kopytami, wyjmą serce i zjedzą. Z drugiej strony pomyślałam, że kupię ci szczoteczkę do zębów na wypadek, gdybyś przyjechał i zechciał zostać do końca świata albo przynajmniej do zachodu słońca. Chociaż lepiej, jakbyś został dłużej. Na takich jak my nocami Bóg nie patrzy. 9
w kropki bordo Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2022 @julia2537 bardzo fajne:))))))) 1
dgghj Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2022 @julia2537 Ten tytuł... Wiersz nie mógł być zły, jest świetny. Boję się saren i miłości, rewelacja. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
julia2537 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2022 @Olgierd Jaksztas dziękuję!
Leszczym Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2022 @julia2537 ekstra tekst, super mega ;) 1
Czarek Płatak Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2022 (edytowane) Chyba już gdzieś czytałem ten tekst ;) Zazdro tych ułamków sekund między snami kiedy można znieść własne uczucia. Mnie w takich chwilach uwierają ze zdwojoną mocą. Rozumiem lęk przed miłością, ale sarenki? No, ale fobii się nie wybiera, elafifofobia, a ta jest całkiem orginalna. Nie wiem jak nazywa się moja, ale jest opozycją do debdrofobii. Boję się miejsc, gdzie nie ma drzew.. Pozdrawiam serdecznie Edytowane 15 Kwietnia 2022 przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji) 1
julia2537 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2022 @Czarek Płatak Witam:) Korzystam z opinii z wielu stron, w bardzo... anonimowy sposób! Powiedz, czy strach przed miejscami bez drzew to już strach przed wolnością? 1
Czarek Płatak Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz co, nie wiem. Wiem, że choćby najpięknieszy krajobraz, ale bez choćby jednego, samotnego drzewa działa na mnie przerażająco. Taki antonim dendrofobii, ale nie umiem znaleźć nazwy przypisanej owemu lękowi. No, w każdym razie Egipt i podobne nie są moimi kierunkiemi wakacyjnych podróży :)) 1
Rekomendowane odpowiedzi