Ten utwór został doceniony przez użytkowników. [email protected] Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Byłem... teraz jestem, ból łykam oddechem, nie pobłażam wcale w kajdany skutemu. Światło gdzieś rozbłysło, uległem olśnieniu, pragnę i na pewno kiedyś cię zdobędę. Spiesz się więc bracie, chronometr odmierza, opadają kartki z twarzy kalendarza. Nobliwe kochanie - upaja, rozmarza, tęsknotą pisana, ostatnia depesza. Deszcze śnieg roztopią i najtwardsze lody, posiwieją szronem, czarne i blond włosy. Będziesz kradł godziny, duszę żalem schłodzisz, czas posturę zgarbi, jak więźnia biczuje. W ciszę zasłuchany a zegar mi grozi, złapiesz się za serce i wymacasz... dziurę! "Dziura w moim sercu, ma twój kształt i nikt inny do niej nie pasuje." - Jeanette Winterson. 9
Dared Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 @[email protected] Powiem Ci zaskoczyłeś mnie , pozytywnie bardzo ;-)
dgghj Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 @[email protected] Podoba mi się twarz kalendarza i czas który garbi posturę, chociaż ja to opacznie zrazu zrozumiałem, że on garbi swoją posturę, ale dobre wrażenie zostało. Poza tym wiesz, dla mnie to zbyt lekkie w całości, lubię gęstość i sos chilli Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam
[email protected] Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 @Dared Pod jakim względem? Pozdrawiam. @Olgierd Jaksztas Olgierdzie, wiem, wiem - lubisz zaskakiwać innością, wyobraźnią, nieraz karkołomną ekwilibrystyką. Ale dziękuje że zajrzałeś. Wszystkiego dobrego.
Dared Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 @[email protected] Tak dokładnie to sam chyba nie wiem ;-) jest trochę inny niż pozostał, może "zwartością" i zawartością
Marek.zak1 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Piękny i zatrzymujący sonet z równie ciekawą puentą. Może i tak jest, że niezdobycie, niespełnienie tak sprawia, że to jest tylko ta dziura, która powstała żeby mniej bolało. Pozdrawiam Grzegorzu, a wiersz niezwykle udany. 1
[email protected] Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 @Dared Sonet ma to do siebie, że w okrojonej konstrukcji, musi oddać wszystko co istotne, opowiedzieć historię, treść, a forma zakłada ci stryczek na szyję, na pióro, na umysł. Trzymaj się, chyba wyczułem o co Ci chodzi? @Marek.zak1 Marku powinieneś zostać krytykiem literackim, nie stroisz się w piórka pawia, a walisz prosto z mostu, co ciekawe... trafiasz! Zdrowia i trafnych ocen.
Rolek Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 @[email protected] Super warsztat. A przemyślenia mam dwa. 1.Choć to banał to bez niespełnionych miłości i innych nieszczęść, sztuka była by bardzo uboga. 2. Jak Cię, kurna nie chciała, to bierz inną i bez łaski. Pozdrowienia Grzegorzu
Sylwester_Lasota Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Piękny wiersz. Pozdrawiam
[email protected] Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 @Rolek Rolek to prawdziwy wiersz o prawdziwej miłości... zamienić na inną - miłość to nie czapka śliwek. Wiesz dobrze o tym. Ona nie ma ceny, nią się nie kupczy. Trzymaj się zdrowo. @Sylwester_Lasota Sylwku jak zawsze oszczędny w słowach i słusznie, bo nie raz jedno słowo wypowiedziane za dużo, może zniszczyć nie tylko miłość, ale i życie. Wszystkiego dobrego. 1
Rolek Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 @[email protected] Tak, tak... Ale oto z drugiej strony Tyle na świecie kobiet pieknych Których już nigdy nie poznomy. (To między nami gentelmanami.) 1
[email protected] Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 @Rolek Rolek to my jesteśmy z drugiej strony, one są z pierwszej, kolejność pomiń! Trzymaj się zdrowo, "poznomy" zabrzmiało trefnie. @Michał_78 Dziękuje Michale, popatrz nawet oni wiedzą, chociaż już dawno za muzyczną są miedzom. Pozdrawiam.
Somalija Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 @[email protected] Pełne tęsknoty rozmarzenie o miłości ubrane w sonet. Czytałam kilka razy, z podziwem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
A-typowa-b Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 @[email protected] pięknie .
[email protected] Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 @Somalija Dziękuje za miłe słowa, czujesz to samo co ja, tylko tęsknota jest bardzo daleko, bo to jest prawda. Miłego dnia. @A-typowa-b Dziękuje Aniu za zminiaturyzowane podsumowanie, ale w takich chwilach, im mniej tym lepiej. Wszystkiego Dobrego. 1
rotiq.e Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 @[email protected] Dziurę w sercu można jeszcze załatać. Co zrobić, gdy dziura jest po sercu? Teraz jak nigdy czuję jak czas przecieka przez palce. Piękny sonet. 1
[email protected] Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 @rotiq.e "Dziura po sercu" - czegoś takiego nie zakładałem, potrzebny będzie chirurg?!
Rekomendowane odpowiedzi