Beata Michalec Opublikowano 29 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Oparta o szafirową ścianę nocy Otulam szczelnie ramiona Karminowym szalem pożądania Stąpam bosymi stopami Po zielonym dywanie spojrzeń Zmierzając w stronę Różowo miękkich dotknięć Rozbuchane oranżem pocałunki Prowokują mroźno białe krzyki Tęczą kolorów mieni się moja Miłość
stanislawa zak Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 całość delikatna, oprócz" rozbuchanych oranzem pocałunków". to mi się nie podoba -
Jego Alter Ego Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 róż kojarzy mi się ze skórą więc jako dotyk..mm. troche jest momentów "przeganadych" ale są też mmm jak "rozbuchane oranżem pocałunki"-toż to piękne jest! za szeroką paletę głębokich barw plus:)
Jego Alter Ego Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 hehe, to żeśmy się ze Stanisławą (nie)zgadały:)
Michał Ziemiak Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Witam! Kolorowo i nastrojowo - tylko ten ostatni wers mi psuje całość! Reszta na plusik! POZDRAWIAM!
Beata Michalec Opublikowano 29 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 dziękuję ... de gustibus et coloratibus non est disputandum - jest mi szalenie miło i kolorowo
Ania D. Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale dla mnie ten wiersz jest zbyt patetyczny i wykorzystujesz w nim bardzo utarte chwyty poetyckie.
Beata Michalec Opublikowano 29 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Podniosłość???????? Uroczystość??????????????? No no nawet mi to przez głowę nie przemknęło, ciekawe
zielen oczu Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 "Po zielonym dywanie spojrzeń"- to się dopasowałaś :) Kolorowo i ładnie, ww. fragment oczywiście najłądnieszy :) pozdrawiam jednokolorowo- zielono :) n.
Anna_M. Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Jak dla mnie to dobry wiersz, dobry, bo zawiera w sobie mieszankę - jest tu i zmysłowość, delikatność i żywioł. Przy tym konsekwencja i porządek. Jedynie ostatni wers mi nie pasuje, ale generalnie wiersz jest śliczny. Pozdrawiam.
Marcin Olszewski Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Wiersz ma w sobie nutę emocji. Czujesz to co piszesz i to jest fajne. Podobają mi się "przejścia barw". Czyta się go zainteresowaniem.
Klara Kwiatkowska Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 ładnie namalowane pozdrawiam kolorowo:)
Bea Nefer Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Delikatnie. I jak tu teraz pisać wiersze?:) Za ten sam, ktoś Cię skrytykuje, inny pochwali:) Powiedzą o dobrze dobranych środkach wyrazu, albo, że ckliwie i że powtarzasz motywy. I chyba wypada tylko skonstatować, że gusta są różne. Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi poetyckimi meandrami. Bea
Rekomendowane odpowiedzi