Ten utwór został doceniony przez użytkowników. anna_rebajn Opublikowano 14 Lutego 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2022 (edytowane) Bezradny jest mikroskop szkolny wobec miłości Wymykają się nadzieja tęsknota i wiara spod bezdusznych szkiełek Cierpliwość pozostaje nieuchwytna dla pęsety Nie daje się podejrzeć noc bezsenna nad dzieckiem przyssanym do życia Jak mgła rozpływa się ufność Błaganie o czas trwa w nieubłaganej ciszy Oddala się samotnie brak Nie mieści w mikroskopie kochanie pomiędzy Głuchy jest na westchnienia ucieszonych serc Dotyk nie tłumaczy się z ciekawości ciał Nie pozwala się zbadać uśmiech łza nie wyjaśnia przyczyny Nie zdradzają pochodzenia wiersze obrazy i nuty Bezradnie gaśnie światło mikroskopu wobec myśli że świat nie byłby możliwy bez miłości. Edytowane 14 Lutego 2022 przez anna_rebajn (wyświetl historię edycji) 8
anna_rebajn Opublikowano 14 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2022 @Albina Wiktoria Teresa Mal Jeśli się nad tym głęboko zastanowić - wszelka sztuka ma początek w miłości lub jej braku, to rodzi emocję, a sztuka jest jej wyrazem. A @Sylwester_Lasota Dziękuję. Chodził za mną kształt tego tekstu dzisiaj. Pomyślałam, że miłość jest czymś dużo, dużo większym. W gruncie rzeczy nie mieści się w żadnym pojęciu. Gdyby chcieć pójść po nitce do kłębka ... doszlibyśmy do myśli, która musiała tą miłość wprawić w ruch. A tam gdzie jest myśl - jest Słowo i Ten, który je wymawia. A 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2022 Witam - ciekawe to twoje pisanie - jestem na tak - Pozdr.serdecznie.
GrumpyElf Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2022 @anna_rebajn Materia w zderzeniu z sercem. Ładnie. 1
anna_rebajn Opublikowano 15 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2022 @Dag dokładnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Anastazja Sokołowska Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2022 Nikt tak pięknie nie mówił o miłości jak Ty... tak mi się skojarzyło. Świetny wiersz!
Rekomendowane odpowiedzi