Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2022 Park, alejka przy niej tuja a na ławce siedzi szuja słońce nań swym okiem łypie hola, hola sprośny typie bo zaznaczyć tutaj trzeba nie romantyzm a potrzeba uzewnętrznień części ciała tego typka tu przygnała. Siedzi, zatem typ na ławce niby patrzy na latawce bo ich święto i puszczanie a więc z dziećmi przyszły nianie są rodzice, smukłe córy przeczesują wzrokiem chmury gdzie latawiec ich i dzieci z gracją coraz wyżej leci. W tym to czasie typek z ławki dostał dreszczy, lekkiej czkawki rozpiął swego płaszcza poły i w tym płaszczu siedzi goły a w ruch poszły obie rączki uzewnętrznia swe bolączki jak opadły anioł w piekło za co słonko mu dopiekło. Żal mi tego nieboraka gdyż przypadłość jego taka jest publiczną masturbacją godną kary deprawacją niech to robi w samotności nam nie trzeba tej sprośności więc zamilczę a w proteście stawiam kropkę tuż po tekście. 6
beta_b Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2022 Reguły społeczne chronią odbiorców. Taka ekspozycja przekracza i moje granice, szczególnie, gdy myślę o dzieciach. Wolnoć Tomku w swoim domku, więc niech w domku wolność czyni. Jak zawsze lekko, równo, płynnie.bb 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2022 @beta_b Był aktorem wyrzuconym z tego grona za sprośności może, więc dlatego w parku nadal szuka publiczności. Gra nie warta nawet świeczki wiemy o tym doskonale a więc pozwól, że ja także od tej szui się oddalę. Po raz wtóry właśnie kropką w wierszu zamknę obcowanie chociaż temat i narracja chyba dalej pozostanie. Pozdrawiam :))) HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2022 @dot. Tak sceneria wymarzona kiedyś nawet moja żona na stołówce pracowała i niejedno tam widziała. Nigdy nie szła w pojedynkę i choć gościu łykał ślinkę parasolki w rękach miały i gdy trzeba w ruch wprawiały. Teraz chyba to już raczej niż przed laty jest inaczej monitoring i kamery przetrzebiły te cholery. Pomyliłem Wydziały i napisałem o Akademii Rolniczej na przeciw Parku Kasprowicza. Temat zbieżny więc pozostawiam go. Pozdrawiam :))) HJ
Marek.zak1 Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2022 Nie przeżyłem, ani nie widziałem czegoś / kogoś takiego , ale z opowieści znanych mi kobiet znam sprawę. Kiedyś w w Parku Kultury na Powiślu był jeden taki, dziewczynom, w tym mojej, znany. Znowu Henryku znakomity wiersz, lekki w formie, więc doczytałem do końca, co nie jest regułą, i poważny w treści. Pozdrawiam 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2022 @Marek.zak1 W roli turysty, w roli przechodnia ja też unikam tego jak ognia chociaż nachodzą mnie przemyślenia w życiu tak szybko wszystko się zmienia. Jednak na razie trudno, niestety ja nie słyszałem żeby kobiety miały tą czelność i taką wolę aby się wcielać w podobną rolę. Może bym wtedy zmienił swe zdanie gdybym na żywo nie na ekranie mógł kątem oka podziwiać wdzięki te spod zadartej w górę sukienki. Pozdrawiam :))) HJ 2
Marek.zak1 Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2022 @Henryk_Jakowiec Właśnie, wszystko zależy kto patrzy i na kogo. Panowie patrzą, panie uciekają. Taki świat. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2022 @Marek.zak1 Uciekają przed widokiem choć niejedna pewnie bokiem niby jakoś przypadkowo chce zobaczyć to i owo. Pozdrawiam :))) HJ 2
Marek.zak1 Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2022 Ty Henryku to rozumiesz kobiety:) Pozdrawiam 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2022 @Marek.zak1 Ileś tam w jednym, bo inspirator i autor tekstu i komentator a chyba także i gap solista bo tych "być może" jest długa lista. Pozdrawiam :))) HJ 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2022 Witam - byłem czytałem - Pozdr. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2022 @Waldemar_Talar_Talar To autora zawsze cieszy a publiczna informacja podnieść może rangę wiersza - poetycka degustacja. Pozdrawiam :))) HJ
Natuskaa Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2022 Z takimi typami to ciężka sprawa. Nie działa na nich ani wyśmianie, ani wyzwanie... są jak w transie. Ciekawe, że akurat mężczyzna się za taki temat zabrał. Pozdrawiam :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2022 @Natuskaa Ktoś to kiedyś musiał ruszyć i ujawnić sekret tabu zwykły żołnierz, szeregowy nie generał, nie szef sztabu. Oni wszystkie te dewiacje ukrywają pod dywanem bowiem w wojsku jest utarte że te rzeczy to pan z panem. Teraz to się pewnie zmieni w armii służą też kobiety więc wiadomo, że coś za coś żeby zdobić epolety. Belki, gwiazdki, powiązania i awanse, co rocznicę a ja kończę, bo wjechałem głównym torem na bocznicę Pozdrawiam ;))) HJ 1
Rekomendowane odpowiedzi