Gość Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 daleko do miejsc droga kładzie się cieniem na gałęziach śpiące ptaki marzeń okrutne prawdy życia skruszała krew obok strach zasypia myśli wielkimi literami
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 'droga kładzie się cieniem' -może lepiej byłoby: droga położona cieniem? * * podoba mi się Twój wiersz, mała przestrzeń, mało słów, mnóstwo pomiędzy wersami :) pozdrawiam
Gość Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Dzięki Jay za koment , zaczekam jeszcze z odniesieniem się do Twojej propozycji , muszę to skonsumować ;-).Pozdrawiam .
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 wypada mieć nadzieję, że propozycja była lekkostrawna ;)
Gość Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Ma się rozumieć , wszystko jest do przełknięcia :-)))
Adam Puciłowski Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Czy to napewno jest forum dla poczatkujących? Bo to co przeczytałem wyszło z pod pióra wprawionej ręki. Pozdrawiam! Oby tak dalej!
Gość Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Witaj w gronie jasne że początkujących :-))).Adamie dzięki za komentarz , chyba urosnę ;-) ale rozejrzyj sie na forum ....jest tu kilkoro wybitnych ludzi, ja jestem w fazie raczkowania .Pozdrawiam.
Adam Puciłowski Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Cóż za skromność. Jak Ty jestes w fazie raczkowania, to ja jestem w fazie embrionalnej... Pozdrawiam!
Gość Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Adamie,poetyckie początki bywają trudne ale jeśli się chce i jest się otwartym na podpowiedzi i rady innych forumowiczów można doszlifować się, nabrać odpowiednich kształtów do tego by tworzenie wierszy było ciekawe i czytelne, by zadowalało nas piszących i tych , którzy czytają nasze utworki.Pozdrawiam :-)))
Gość Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Droga Izo , doskonale rozłożyłaś mój wiersz na części pierwsze , przeanalizowałaś to , co złożyłam ze słów w wierszowaną całość , dlaczego miałabym być zła ????Po prostu rozumiesz mnie doskonale , zatrzymałaś się na dłużej , bo być może przez Twoje myśli przebiegał ten sam temat i wiedz , że zawsze możesz a nawet proszę ,przebywaj w moich progach , jest mi miło .Cmok
Vera_Ikon Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Witam :) Tak sobie "lecę" od góry, przez wszystkie wierszydła i dopiero przy Twoim coś mnie zatrzymało. Nostalgia, zaduma... bo każdy odnajdzie w nim kawałek swojej prawdy. Bo daleko do miejsc, bo okrutne prawdy życia i myśli wielkimi literami. I jeszcze wszystko to nienapisane a składające się na Twoj wiersz. Pozdr serdecznie.
Gość Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Witaj Vero, cieszę się , że zatrzymało Cię tu kilka moich słów, że można w tym wierszu odnaleźć cząstkę siebie , kawałek swojej ludzkiej podszewki, a najważniejsze by zrozumieć , to co w nim jest poniekąd ukryte...Pozdrawiam :-)))
Bea Nefer Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Nie czytałam poprzednich komentarzy, żeby się nie sugerować. Generalnie jestem na "tak" (oglądanie Idola się kłania:)) Nie mniej jednak te"okrutne prawdy życia" w tak pięknie zredagowanym wierszu mi nie pasują. Ale to oczywiście moja opinia. Bea
Gość Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Witaj Bea :-)) , dzięki za "tak" i przychylność.Odnosząc się do Twojej opini , że zbytnio nie pasują do całej formy , muszę podjąć się ich obrony ;-) Otóż zmieniają one wzorzec , pewien przykład układnego i stabilnego w tym wypadku życia .Tym twardym akcentem właśnie chciałam zwrócić uwagę na to ,że czasem stąpamy po niepewnych wodach , kruchej tafli , ruchomych piaskach ...choć wiemy , że są zagrożone , tajemnicze a także bolesne ...a mimo to zostawiamy tam ślady i niejednokrotnie giniemy , oślepieni....Pozdrawiam :-))).
Rekomendowane odpowiedzi