Somalija Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 lepkie spojenia między zmierzchem a bladym różem dnienia ciągłe bliże wybacz oparzyła mnie ta kropla ciebie zmienia krzywiznę jej miednicy byłyśmy jak siostry kanianka nosi syna jestem niedosytem wilczym mleczem drzazgą nie potrafię zapomnieć tego ciepłego zapachu trzyma głęboko mocno zawsze nigdy mątwa wchłania niebo nie bądź zakocham cię 4
Arsis Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 @Somalija zakończenie jest interesujące...
Somalija Opublikowano 14 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 @Arsis Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Arsis Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 @Somalija nie ma za co... jeszcze nie śpisz? kładź się, bo jutro nie wstaniesz...
Somalija Opublikowano 14 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 @Arsis Już wstałam...
Arsis Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 @Somalija aha, to faktycznie wcześnie... ciekaw jestem tego ciepłego zapachu, który trzyma mocno...
Somalija Opublikowano 14 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 @Arsis To nie alkohol, bądź spokojny, już z nim zerwałam...
Arsis Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 @Somalija a kto powiedział, że to alkohol? hę? miałem namyśli kwiatki-bławatki, jak w tej bajce o byczku fernando... @Somalija aaa, czytałaś mój tekst... możesz go zmiąć i wyrzucić na śmietnik...
Somalija Opublikowano 14 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 @Arsis @Arsis Włodek to nie żadne kwiatki-bławatki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Właśnie go zauważyłam, zapewne przejmująco rozdzierający serce i pobudzający wyobraźnię. Już czytam...
Arsis Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 @Somalija a swoją drogą ciekaw jestem do kogo są te schody... niemniej jednak gratuluję obiektu westchnień...
Somalija Opublikowano 14 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 @Arsis Włodziu, a to już musisz peelki zapytać Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Somalija Opublikowano 14 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 @Michał_78 Mój wierny czytelniku, to historia trójkąta... tak z tą kanianką ,,byłyśmy jak siostry"... chyba już nie ma nic trudnego...
Somalija Opublikowano 14 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 @Michał_78 A wiesz co to kanianka?
Somalija Opublikowano 14 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 @Michał_78 to taki pasożyt, nawet nie fotosyntezuje, wciska korzonki w inną roślinę, i czerpie, sama się tylko wije i kwitnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Corleone 11 Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2022 Mimo "zgrzytu" wywołanego przez prostotę rymu "lśnienia/dnienia", "schody..." podobają mi się. Zatrzymują "kropla ciebie", "bycie niedosytem" i "mątwa wchłaniająca niebo". No i pointa Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Weekendowe pozdrowienia.
Somalija Opublikowano 16 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2022 @Corleone 11 Zostawiłam ten rym, mimo innych wersji, które napisałam, bo nie wydawał mi się zgrzytem, wręcz przeciwnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , pomyślałam że dobrze oddaje...
Corleone 11 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2022 @Somalija Prostota rymu zdaje się być faktem. Natomiast jego odbiór to sfera osobista czytelnika. Pojedynczy rym w białym wierszu jednym zaburza poczucie ładu, innym nie. Inwersja, która sama w sobie jest "nie bardzo" Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , w tym wypadku nie pomoże, gdyż wtedy "różem" stworzą tym z "bliże". Może zatem najlepszym rozwiązaniem będzie pozostawienie zwrotki taką, jaką ją napisałaś. Tym bardziej, że Twój Wiersz już zaistniał jako poetycki byt w Twojej świadomości i w świadomościach forumowiczów. Niedzielne pozdrowienia.
Rekomendowane odpowiedzi