Luthien_Alcarin Opublikowano 21 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 podrzucam spojrzenie pod twoje myśli uwierz jedna jaskółka potrafi rozkwitać słowem wino pachnie bukietem przebiśniegów -bujam w obłokach bezszelestnie ucząc się ornitologii gestów oddechem nabieram wiatru w skrzydła ludowe prawdy boją się perwersji -wbrew nim czynię tobie wiosnę
Daniel Piaszczyk Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 to chyba wiosenne przesilenie ale jest coś w tym wierszu... szczerze mówiąc z poczatkuy myślałem że Szanowna Autorka bedzie się mierzyć z JASKÓŁKĄ Stana Borysa - co byłoby niezmiernie ciekawe... Pozdrawiam
Luthien_Alcarin Opublikowano 21 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 przesilenie? hmmm.... ale za to jaką frajde miałam wyrzywajac sie na kartce dizęki temu przesileniu:) przynajmniej data wiarygodna do tematu, zreszta i tak tu tyle wiosny co obecnie za oknem:) Pozdrawiam i dziękuje za komentarz Agata
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 najbardziej podoba mi się początek i koniec. Cały wiersz jest dobry, ale bardziej przypadły mi do gustu Twoje poprzednie. pozdrawiam
Witold Marek Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Zwracam się z uprzejmą prośbą o rozbicie ostatniej zwrotki. Prośbę motywuję tym, że wszystkie zwrotki poprzedzające mają rytmiczną strukturę przypominającą kwiaty, a ostatnia - tylko jakąś grudkę słabo brzmiącą. Z poważaniem :)
Luthien_Alcarin Opublikowano 22 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 rozbita jest..według sugestii:0 widze ze wiersz srednio przyjety;) ehh...chyba za duzo dałam mu wiosennego sentymentalizmy, i nie umiem być obiektywna;) Dzięki za wsyztskie opinie;) Trzymajcie się ciepło i wiosennie;) Agata
Michał Ziemiak Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Z racji tematu wiersza: + Z racji ludowych prawd i strachu przed perwersją: + Z racji, że czytając Twój wiersz uśmiech się na gebie maluje: + Reasumując: duży plus czyli (+++) POZDRAWIAM!
Luthien_Alcarin Opublikowano 22 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 ;)dzięki wielkie za pozytywny akcent Pozdrawiam Agata
stanislawa zak Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 do radości wiosennej dołączm się i ja .
Piotr Sanocki Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak :) Odrazu mnie się z tym skojarzyło :) A co do wiersza - nie jest najlepiej, ale też nie jest tak źle. Wg mnie ustrzegłaś się od wiosennego sentymentalizmu, lecz przez to większość utworu jest pusta! Treść odnajduję tylko na początku i końcu wiersza. Reszta to jakaś nieciekawa paplanina :) Pozdrawiam wiosennie
Luthien_Alcarin Opublikowano 23 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 witam:) eh Piotrze juz pisałam, tu tyle wiosny co z aoknem(choc obecne coraz bardziej nam rozkwita swiat) na przekór ogólnemu hurra pisze z ewiosna to stan duvha i druga osoba: wiosna jako odrodzenie, swieżosć, nadzieja.... poza tym to wiersz przede wsyztskim o miłosci:) Pozdrawiam Agata
Piotr Sanocki Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Widzę widzę, że o miłości. Ale tak jakoś weselej o niej! :) Chociaż przyznam, że jak na ironię większość tych słonecznych dni poprostu przespałem :) Pozdrawiam wiosennie
Amras_Elensar Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Witam. Ciekawie, sympatycznie. Świetny koniec i początek. Do wyrzucenia strofka z winem. NIe wnosi ona zbyt dużo a i nie jest super skonstruowana. Pozatym.. co to za wino, które pachnie przebiśniegami:p Z resztą... Myślę, że w tej kwestii nie wdałabyś się ze mną w głębszą polemikę:p Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi