Ten utwór został doceniony przez użytkowników. OloBolo Opublikowano 5 Grudnia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgrabnej Teresie ze Zgorzelca zabrakło dla Janusza serca na złość więc jej się w pabie upił zapominając, że gdy pijany -to jest głupi i tak skończyła się abstynencja Moja znajoma z Bełchatowa sucz taka jedna - wściekła krowa wzięła sobie psa ze schroniska by się wyżywać- tłuc go po pysku teraz jest niemowa *powolutku, pomalutku... ... dopiero uczę się pisać limeryki, więc proszę być dla mnie wyrozumiałym ;) 8
anna_rebajn Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 @OloBolo Limeryki nie są łatwą sztuką ;) Pan miał na imię OloBolo i było to dla niego zmorą na drzwiach napisał imię nowe JanOloBolo jednym słowem poalkoholowe 1
OloBolo Opublikowano 5 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 @anna_rebajn no proszę, niby nie łatwa sztuka ... a Ty jak z rękawa ;)
anna_rebajn Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 @OloBolo Chyba nie, rymy pochrzaniłam ;). Naprawdę są trudne. Pan miał na imię OloBolo i było to dla niego zmorą na drzwiach napisał imię nowe JanOloBolo jednym słowem tradycję woląc 2
Antoine W Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 @OloBolo "by się wyżywać- tłuc go po pyskuteraz jest niemowa" (tu, nie wiadomo o co, o co...) napisz np: "odgryzł jej ozór, i jest niemowa" :) poczytaj jeszcze o limerykach i na początku, ściśle trzymaj się schematu - będzie łatwiej się nauczyć ;) 1
Marek.zak1 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgrabnej Teresie ze Zgorzelca zabrakło dla Janusza sercana złość więc jej się w pabie upiłzapominając, że gdy pijany -to jest głupii tak skończyła się abstynencja. Zgrabnej Teresie ze Zgorzelcazabrakło dla Janusza sercana złość jej się w pabie upiła gdy pijany -to głupitak skończyła się abstynencja Liczba sylab w 3 i 4 wersie o 1 lub 2 mniej niż w 1, 2,5. Pozdrawiam. 3
Gość Franek K Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 (edytowane) Moja rada. Zaczynaj od tyłu. Ja tak robię. I staraj się trzymać rytm. Pozdrawiam. Edytowane 6 Grudnia 2021 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
OloBolo Opublikowano 6 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 na 100% to nie limeryk ;( ... ale co mi tam, dopiero się uczę ;) Grafoman Olek z Bogatyni wierszyk napisał dla dziewczyny ona na wierszach się nie znała język przez okno mu pokazała on ją chciał zakuć za to w dyby
OloBolo Opublikowano 20 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2021 kasjerce Inez z Madrytu zachciało się dobrobytu tańczyła flamenco spłacając tym manko z nadzieją na lepsze by tu 2
Klip Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. My są chłopcy od Poprada Limeryki bierem z zada;) 1
OloBolo Opublikowano 21 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2021 (edytowane) Zuzanna lubiła jeść dżemy i powidła od nadmiaru cukru całkiem zbrzydła przerzuciła się na kasze i od tej pory dobrze ma się pęczak bezsprzecznie ją uskrzydla Edytowane 21 Grudnia 2021 przez OloBolo (wyświetl historię edycji) 2
Klip Opublikowano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2021 (edytowane) @OloBolo Pęczaku ty nad poziomy wylatuj:) W limerykach trzeba walczyć o pełne rymy. np. przerzuciła się na kasze ja te kasze sam pitraszę Edytowane 21 Grudnia 2021 przez Klip (wyświetl historię edycji) 2
OloBolo Opublikowano 29 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2021 Andżelice z miasta Łodzi w Dubaju dobrze się powodzi kupiła Porsche wcale nie gorsze niż Lewandowskiego samochodzik 2
Klip Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2021 @OloBolo Po policzeniu sylab zmieniłbym tak: Andżelice z miasta Łodzi w Dubaju fest się powodzi kupiła Porsche wcale nie gorsze niż Lewego samochodzik Pozdrawiam. 1
OloBolo Opublikowano 29 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2021 (edytowane) @Klip dzięki. mądrego zawsze dobrze jest poczytać. sorry, ja niestety z liczeniem kłopoty mam ;( Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ....hmmmmm.... nie bardzo kumam gdzie jest czacza ;) Edytowane 29 Grudnia 2021 przez OloBolo (wyświetl historię edycji)
OloBolo Opublikowano 29 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2021 Teoretyk Theo z Amsterdamu miał nadzieję że Astrid da mu ona chętnie by dała gdyby jego kochała wolała jednak Azima z Tadżykistanu 2
Klip Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2021 (edytowane) @OloBolo Plus bo poprawianie Ciebie to czysta przyjemność. Dajesz pole do popisu:) Pozdrawiam. Fantasta Theo z Amsterdamu nadzieję miał że Astrid da mu ona może by dała ale bardziej kochała wyznawcę Zen z Tadżykistanu Edytowane 30 Grudnia 2021 przez Klip (wyświetl historię edycji) 1
OloBolo Opublikowano 30 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2021 Limeryki to nie jest wcale taka prosta sprawa .... ja się chyba nigdy pisać ich nie nauczę ;( znalazłem fajną stronkę w necie : Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzisiaj dwa, pseudo limeryki, takie ala' ;) nie od razu Rzym zbudowano, jak starczy mi chęci do nauki... matematyki, to może jakiś w miarę fajny limeryk spłodzę :) Prostytutce Ance z miasta Zgierz klient zafundował niezły jazz Anka zgiełku nie lubiła zgarnęła kasę i się zmyła sam teraz bawi się ten zwierz **************************** Tomasz kryptogej z Warszawy na przekór ojcu wyszedł z szafy rodzina nawet się nie zdziwiła z Tomaszkiem w święta różnie bywa narzeczona tylko że on taki pstrokaty
OloBolo Opublikowano 2 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2022 Sylwester niecny mąż z Krakowa przy swojej ślubnej to niemowa lecz przy kochance z Podwala Ance przechodzi mu ta niemoc sroga 1
OloBolo Opublikowano 10 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2022 Hermenegilda ze Szczecina dostała kosza od Marcina w depresję wpadła choć całkiem ładna już od tygodnia się nie podmywa 3
Rekomendowane odpowiedzi