jazzkółka Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2021 Kiedyś „Noblesse oblige” - mawiano. Dziś: „No bless! – Obliż!” - aż bryzga ślina. I jakie mamy przaśne elyty, takie i rzeczy. Te pospolite. 4
jazzkółka Opublikowano 1 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2021 (edytowane) @Jacek_K "ono ma te *peje" cmok cmok się niesie plask plask bez zmyłek ślizg ślizg mięciusio wpełza się w …… *peje – „wszy” w miejskiej gwarze poznańskiej Edytowane 1 Grudnia 2021 przez opal (wyświetl historię edycji)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2021 A ja już myślałem że to o Samolotowych rozterkach Przy wyjściu do kibelka Co sąsiadowi pokazać 1
jazzkółka Opublikowano 1 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2021 @M do K A to przecież o pociągu ;) Za czym kolejka ta stoi? - zbocznicy - pora na tory! 1
Antoine W Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2021 @opalfajne, ale pokomentuję innego dnia :( dziś mam fatalne skojarzenia - wszystko z jednym kojarzy "misię" 1
barth Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2021 Znakomita społeczno-polityczna satyra. Propagandowo-korupcyjna potęga tych elyt jest przerażająca, jednak mam nadzieję (nieco płonne wprawdzie, ale zawsze), że za niecałe trzy lata albo, daj Boże, wcześniej, ta makabra się skończy. Zresztą, obojętnie, kiedy się skończy (a na pewno, bo przecież wszystko, prędzej czy później, się rozpada), pozostaną, niestety, zgliszcza... :-( Pozdrawia ciepło, Moniko :) 1
jazzkółka Opublikowano 1 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2021 @Jacek_K Tak, stanowczo – pan-to- Felek! ;) A pani-Kara ;)) Świe-tne to haiku! Szczególnie pierwszy wers pasuje mi, jak ulał: szczyt Fu…!-ji ;) Pozdrawiam ciepło, Jacku :-) @Antoine W W sumie, to wcale Cisię nie dziwię;) Też jestem zdania, że lepiej najpierw pomyśleć, niż mówić, co ślina na język przyniesie. Bo w ciszy racja. Albo: "Mądrej głowie, dość dwie słowie, a głupiemu radość" - czy jakoś tak ;)) Pozdrówka, Antonio :) @barth Cześć, Kruku. No właśnie. Klasy nie mają klasy, ale cóż się dziwić, skoro minister niesie krużganek oświaty :( Koniec O! Świata…! pani Popiołkowa… To jeszcze raz wierszyk powyższy, ale ostatni wers już czarnkiem na białym: „ono ma te *peje” cmok cmok się niesie plask plask bez zmyłek ślizg ślizg mięciusio wmełza się w …… Dzięki za poparcie przekazu i serdeczności :-) 1
Rekomendowane odpowiedzi