24601_podejdz_tu Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 (edytowane) Kiełkujesz gdzieś w głowie, W oparach snów mgielnych. By rozsadzać od środka, I kłuć słodyczą cierni. I każesz się potem nosić, Tak do urwania dłoni. Jak kosz pełen malin, Albo ten jabłek zielonych. I każesz tak iść na oślep, Bo zdążył dosięgnąć oczu. Ten mały sprytny robaczek, Co schował się w każdym owocu. Aż zmęczona drogą noga, trafi na cierń mniej przyjazny. Co nie niósł żadnego owocu, Lecz daje się poczuć wyraźniej. I dajesz tak zgasnąć powoli By udowodnić już światu. Że nie byłaś prawdziwa, chociaż ta pełna kwiatów. Że nie byłaś ta szczera, chociaż tak pięknie pachnąca. I nawet nie byłaś możliwa, Choć miałaś istnieć bez końca. Edytowane 18 Listopada 2021 przez 24601_podejdz_tu (wyświetl historię edycji) 4
Antosiek Szyszka Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 @24601_podejdz_tu myślałem że to wierszyk umamy :/ rozczarowanie
A-typowa-b Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 (edytowane) @24601_podejdz_tu piękny wiersz, piękny. Mnie się podoba. Edytowane 17 Listopada 2021 przez A-typowa-b (wyświetl historię edycji) 1
Gość Franek K Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 Przepraszam, ale doczytałem tylko do "zdąRZył" :(
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 Witam - mi sie podoba - Pozdr. 1
24601_podejdz_tu Opublikowano 18 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2021 @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję! @Franek K o słusznie:D @A-typowa-b dziękuję bardzo!!:D
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2021 Interpunkcja ciągle do poprawy, ale wiersz nie jest zły. Ciekawe obrazowanie, niezłe rymy, ogólnie równa forma, chociaż rymy miejscami zupełnie zanikają i owocu powtarza się w zbyt bliskim sąsiedztwie. Nawet pomimo tych uwag mi się podoba. Temat przewodni, chociaż w żaden sposób odkrywczy i może nieco już wyeksploatowany, ale podany został w sposób nienachalny. Wyłania się i klaruje w miarę czytania wiersza - to chyba najbardziej na plus, moim zdaniem. Pozdrawiam 1
24601_podejdz_tu Opublikowano 5 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 @Sylwester_Lasota Dziękuję bardzo za cenne uwagi i pozytywny odbiór:D Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi