OloBolo Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2021 Raz do tyłu raz do przodu lub na odwrót w przód i w tył na bujanym siadł fotelu cień co kiedyś człekiem był tu mu dynda tam powiewa buja się tak cały dzień od pierwszego do pierwszego geriatryczny wodzirej jak wyciągnąć go na piwo jak mu kopa w zadek dać jak przymusić go do czegoś skoro nie chce mu się wstać to apatia zniechęcenie dół co sam wszak w niego wpadł obojętność nic niechcenie dominuje jego świat czy do czynu ktoś go popchnie kto przekona go by wstał ruszył dupę drzwi otworzył i coś innym z siebie dał miał już wszystko żonę dzieci wóz i przewóz szał ciał miał teraz tylko sobie smęci upierdliwy z niego drań 4
Gość Natalka16 Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2021 @OloBolo Ciebie acedia nie dosięgnie, za duży dystans do siebie, świata. Coś tam się podynda, zabijesz humorem. Świetny wiersz :)
OloBolo Opublikowano 16 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kto to wie... pozory czasem mylą ;)
Gość Franek K Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2021 Geriatryczny wodzirej :)
joanna53 Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2021 widocznie chce się od wszystkiego odciąć, ale nie wyjdzie mu to na dobre, pozdrawiam:) 1
Gość Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 @OloBolo Ja w puencie widzę przyczynę tej apatii. Posiadanie wszystkiego, zaspokojenie wszelkich potrzeb - to straszny stan. Naprawdę. Autentycznie boję się, że kiedyś nie będę miał za czym gonić, a wtedy pogrążę się w bezsensie egzystencji - jeszcze bardziej, niż jestem pogrążony teraz :P
OloBolo Opublikowano 17 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trzeba mieć dystans do siebie i do innych, poczucie humoru, choćby czarne, uwierz mi-pomaga ;)
huzarc Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 @OloBolo i do przodu i do tyłu, i na boki, byle wsad był głęboki:) przepraszam, musiałem;) 1
Leszczym Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2021 @OloBolo przedni humor, a mówię to ja Acedion :)) 1
Rekomendowane odpowiedzi