Gość Franek K Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2021 (edytowane) Żyli sobie kiedyś w lesie, w swej przytulnej norce: mama borsuk, tata borsuk i sześć borsuczątek. Borsukowie otaczali swoje dzieci troską, jak najlepiej się starali wychować potomstwo. Gdy borsuczki już podrosły stwierdzili rodzice, że już pora, by zaczęły samodzielne życie. Mama w pyszczek więc chwyciła małe borsuczątka i chodziła z nimi klucząc po leśnych zakątkach. Wszystko to robiła z myślą, by dzieci porzucić, w takim miejscu skąd się nie da do domu powrócić. Po tym wszystkim zaś uciekla, jak można najdalej, by nie mogły ani mamy, ni norki odnaleźć. Dzieci jednak nie płakały, były bardzo dzielne, wiedziały, że muszą zacząć życie samodzielne. Tak borsuki robią zawsze, gdy dojrzeją młode, rzucają je, chociaż z żalem na głęboką wodę. Każda bowiem borsuczyca , matką jest rozsądną, bardzo kocha swoje dzieci, lecz miłością mądrą. Rys. Dot: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 19 Listopada 2021 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
ZAKARION Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2021 @Franek K Bardzo sympatyczny i miły twór. :-)
Gość Franek K Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2021 @ZAKARION To się cieszę. Ludzie mogliby się od borsuków wiele nauczyć. Dzięki i pozdrawiam :)
Marek.zak1 Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2021 Super bo o tym usamodzielnianiu można wiele, jedni chcą, inni wolą wygodę z rodzicami. Zobacz, sorry, że tak czasami, ale niedoszły muzyk tak ma:). Rytm / 4/4. starali się jak najlepiej - jak najlepiej się starali Chwyciła więc mama w pyszczek - mama w pyszczek więc chwyciła Wszystko to robiła z myślą, - z myślą wszystko to robiła.. Pozdrawiam M. 1
beta_b Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2021 Bardzo mi się Franku podoba! I stęskniłam się za Tobą i Twoim pisaniem. bb
Gość Franek K Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2021 (edytowane) @Marek.zak1 Ty to masz ucho, jak Van Gogh ;) Dzięki Marku. Już poprawiam, choć to ostatnie ciut mi nie sztymuje z kontekstem... @beta_b Dzięki Beta. Ja za moim też ;) Edytowane 15 Listopada 2021 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Gość Franek K Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2021 @Dag To moje dwie pasje, więc staram się je łączyć. Dzięki Dag i pozdrawiam również :)
Gość Franek K Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2021 @Pi_ Dzięki. Jeszcze to przemyślę. Nie twierdzę, że zaraz po osiemnastce trzeba wystawiać za drzwi, ale czyż mało jest trzydziesto- czterdziestolatków (zwłaszcza płci męskiej) siedzących u mamusi, bo tak jest wygodnie? Problem jest duży, zwłaszcza na południu Europy, Pozdrawaim
ZAKARION Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2021 @Franek K To prawda, że europa południowa w tym przoduje, podobno zwłaszcza italia. Ja jestem takim 33 letnim domownikiem w domu rodzinnym. :-)
Antoine W Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 (edytowane) @Franek K bardzo piękny i przyrodniczo-mądry ;) (mieszkają borsuczki niedaleko mnie, widziałem jednego z końcem lata...) ale nie o tym chciałem, w Norwegii podobno najwcześniej ptaszki wyfruwają, a we Włoszech najpóźniej - pisali w prasie, takiej co można wierzyć, że synuś prawnik trzydziestoletni Rzymianin? wytoczył rodzicom sprawę, z tytułu tego, że go z domu chcieli wywalić :) ) Edytowane 17 Listopada 2021 przez Antoine W przecinek (wyświetl historię edycji)
Gość Franek K Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 @ZAKARION To masz ode mnie dedykację ;) @Antoine W Pamiętam tę sprawę. Tak było, ale nie znam finału... Dzięki Antoś i pozdrawiam.
Gość Franek K Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2021 @dot. Świetne borsuki. Dzięki Dot :)
Gość Franek K Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 @dot. Coś się powoli kleci :)
Gość Franek K Opublikowano 9 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2021 @huzarc: @M do K; @iwonaroma; @Marianna_Katarzyna; @Leszczym; @A-typowa-b; @Pan Ropuch Piękne Wam dzięki za serducha. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi