Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Igor Osterberg aliceD Opublikowano 14 Listopada 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2021 (edytowane) Wepchnięci między ładowarki pamiętamy ciągle jak ładuje słońce Chowamy resztki wspomnień aby nie trafić do trasha Ręce zamieniamy w klawiaturę albumy zakurzonych zdjęć wpychamy w chmury Tak ciągle chcemy być ale jesteśmy niczyi, tylko tolerowani Wbijamy dłonie w skały WiFi, nie spadamy przetrwanie ciągle nam wychodzi Między szydełkiem a iPhonem Tylko fala starego życia zakłóca nasze nowe rutery Spakowane pliki jeden po drugim wysyłane ku chwale przyszłości mało w którym jest nasz file Patrzymy za siebie... Tak wielu zostało w gettach cmentarzysk Jak dobrze, że przy życiu trzyma nas love-apka Przekleństwo od lat nas prześladuje, cholerny wirus errory mrówek czerwonych, trojany tych czarnych Głód gdy półki puste, pustka gdy pełne „Doceńcie nas, tyle przeżyliśmy!” - za to nie będzie nawet lajka W walce o e-życie niszczymy nowe Hej! Czy drzewo odrzuca młode liście? I już tylko jedno pytanie - jak stworzyć emotkę „nie kasujcie nas”? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 14 Listopada 2021 przez Igor Osterberg aliceD (wyświetl historię edycji) 8
Igor Osterberg aliceD Opublikowano 14 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2021 @Roman_69 raczej trudna akceptacja rzeczywistości...
Igor Osterberg aliceD Opublikowano 14 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2021 @Roman_69 niby zawsze jest jakieś, ale czy w tym wszystkim się nie pogubimy? przełkniemy swoją pigułę pokory? Znajdziemy miejsce dla siebie? nie wiem, za dużo chaosu - stary świat odszedł, nowy się tworzy
Igor Osterberg aliceD Opublikowano 14 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2021 @OloBolo no ten temat, to w ogóle ocean... z jednej strony uczucia zawarte w miksie avatara, kilku smsów i emotek... ale nie widzę zbyt wielu szczęśliwych ludzi. Pokolenie 25 minus - dla nich to normalka, oni sobie jakoś poradzą, stworzą pasującą dla siebie formę, ale 40 plus - to koszmar. Stare formy związków i relacji nie sprawdzają się już w tym świecie, próba e-randkowania to pasma rozczarowań, nowych, pasujących do realiów form relacji w zasadzie nie stworzono, więc trochę niebyt. Niby kogoś się tam łapie, ale... w sumie Pokolenie Samotność+ 1
Natuskaa Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2021 Głód gdy pułki puste, pustka gdy pełne Zastanawia mnie czy to świadomie, czy wkradł się błąd. Tak czy inaczej to zdanie zdaje się mieć sens, nawet jeśli to nie jest błąd ortograficzny. Pozdrawiam :) 1
Igor Osterberg aliceD Opublikowano 14 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2021 @Natuskaa aaaaa sorryyyy - chyba nadmiar militaryzmu się udzielił po błyskotliwym filmie ;) o Bitwie Warszawskiej nadawanym wczoraj nocą w TVP Historia... dzięki i pozdrawiam 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2021 Jak dla mnie trochę za dużo tego wszystkiego file już wolałbym Fajle albo katalogi :) za duży przepych nowomody albo czasów w których się znajdujemy... Ale czy w takim razie może być za dużo rzeczy na czasie?? Nie wiem ale przepych trochę zbija mnie z tropu rozprasza ... Echh starość
Pan Ropuch Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2021 @Igor Osterberg aliceD Do tego jednej głowy już nie starcza, mógłbym napisać drugie, trzecie i czwarte tyle - spostrzeżeń i spostrzeżątek ale dobrze jest po prostu wziąć od tego jeden głębszy oddech :) Bardzo lubię takie pisanie.. ciekawe czemu... :DDD Pozdrawiam Pan Ropuch 1
Igor Osterberg aliceD Opublikowano 15 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2021 @Michał_78 obawiam się, że tak chyba nie możemy na to patrzeć... zresztą miłość się różnie definiuje, a jeszcze inaczej wygląda to w praktyce. nie chcę skazywać dzieci na bycie "amiszami". Ja mogę im pokazać inny świat, inne podejście, ale od technologii się nie ucieknie, co one zrobią z moimi "darami"? muszą znaleźć swoją drogę a nie zostać robotami... @Marcin Krzysica chyba ten temat wymaga takiego doboru słów, inaczej by to trochę trafiało obok... ale dzięki ps. przepychem bym tego jednak nie nazywał ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi