Arsis Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2021 W otchłani nocy drgają odległe neony gwiazd… Na szybie otwartego okna blask wschodzącego księżyca ― oślepia i rani załzawione oczy… … chwieją się na ścianie gałęzie drzew, kołyszą… Nakładają się cienie zapomnianych widm… Przykładam ucho do chłodnego tynku, słuchając szeptów przeszłego czasu, tych mikroskopijnych wzruszeń, ledwo wychwytywanych przez percepcję mojego umysłu… … przepływają przed moimi oczami drobinki kurzu, wirują… Mienią się w kamiennej ciszy posągów, niedokończonych popiersi, twarzy… … nieładzie zardzewiałych młotków i dłut… Wszystko okryte folią, zatajone przed światem… … królestwo ducha samotności... (Włodzimierz Zastawniak, 2021-10-13) 3
Somalija Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2021 @Arsis Cześć, ja lubię moją samotność, Ty chyba też?
Koziorowska Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2021 @Arsis Trafiasz w punkt! Twój wiersz mnie zatrzymał... na dość długo... Dziękuję Ci! Pozdrawiam. :)
Arsis Opublikowano 14 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2021 (edytowane) @Somalija aga, dla ciebie mam coś innego... choć również z posągami w tle... @Koziorowska dziękuję za zatrzymanie, pozdrawiam... a czy trafiam... bo ja wiem... Edytowane 14 Października 2021 przez Arsis (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2021 @Arsis Mmm, kuszące...
Arsis Opublikowano 14 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2021 @Somalija lubisz węże??
Somalija Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2021 @Arsis A co Ty dziś, tak kusisz? Nie wiem czy lubię, raczej są mi obojętne, ale ten na ciele kobiety wygląda dość wyzywająco... Dziękuję za muzykę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Rekomendowane odpowiedzi