Renata Banasiak Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2021 Do M. A. i Z. H. Dobranoc Panowie nie zgaszę Waszej lampy choć barbarzyńcy zamienili ogrody Getsemani w tętniącą śmiercią betonową pustynię gdzie kilka starych samotnych drzew ciągle drży na wietrze krzycząc "Szukam CZŁOWIEKA!" nawet jeśli zdradzi nas wszechświat astronomia rachunek gwiazd i mądrość traw nawet jeśli nie jestem odważna a grudy pogardy trafiały mnie celnie i chłosta śmiechu zmywała moją błazeńską twarz CHCĘ wyprostowana wśród tych co na kolanach dopóki krew obraca w piersi moją ciemną gwiazdę przez bezkres i bezhoryzont myśli aż do kresu IŚĆ zdobywszy złote runo nicości spojrzeć w umęczone a pełne światła oczy Ha-nocri i usłyszeć: ECCE HOMO 1
Maciej Wiśniewski Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2021 Bardzo fajne. Pozdrawiam
Renata Banasiak Opublikowano 14 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2021 @Maciej Wiśniewski Dziękuję serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i miłego dnia
Rekomendowane odpowiedzi