Pan Ropuch Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 skacze z orbity na orbitę jednym susem krąży wokół słońca czy jak jowisz trwa przy swoim srebrzysta świecąca luna w przypływach i odpływach ukryta ciemna strona na przydrożnym kamieniu trzy runy w jednej spokój odpoczynek dobrobyt 5
Pan Ropuch Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 (edytowane) @Dag Ten wierszyk dosłownie i w przenośni mi się przyśnił tuż nad ranem plus wiercący się kot w łóżku :DDD W oryginale był tytuł materia = energia, a każda strofa zaczynała się czasownikiem w drugiej osobie, czasu teraźniejszego. Mój już przebudzony umysł uznał to za lepszą, wersję. Ps ten kamień istnieje naprawdę i nawet wiem gdzie spoczywa, a runy zostały odczytane przez Panią Profesor, więc - naukowo potwierdzone (podobno tych kamieni jest zresztą całkiem sporo rozsianych) :) :) :) Pozdrawiam Pan Ropuch Edytowane 28 Sierpnia 2021 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji)
GrumpyElf Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 @Pan Ropuch Materia musi dużo pracy wykonać, aby być energią i faktycznie dzieje się to na naszych oczach, w tym mikro i makro wymiarze. Najlepszy jest właśnie element trwania, to w nim tkwi siła. O Jowiszu - bardzo ładnie. Pozdrawiam energetycznie, Panie Ropuszu. 1
Leszczym Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2021 @Pan Ropuch bardzo ładny wiersz mistrzowskiej puenty:) Kamienie z takimi runami zawsze w cenie i chyba za autentyczność :) 1
Rekomendowane odpowiedzi