stanislawa zak Opublikowano 12 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 zgodziłam się na jeden smutek a on z butami wlazł w moje zycie krzykami dobrze karmiony puszkę Pandory otworzył skrycie wypuścił wszystkie demony chaos panoszy się w głowie za długo to wszystko trwa znajdzie się rada, czy ktoś mi powie jak demony przegonić mam? *** puchar w dłoń, nóżka w górę! odlatuję! żegnajcie smutki, troski i żale utopić was? och, jak wspaniale!
stanislawa zak Opublikowano 12 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 pozdrawiam wiosennie,tak trochę radości i słońca w kapeluszu. sugestie mile widziane i potrzebne!
Antoni Leszczyc Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Parę rzeczy mi psuje odbiór: - zdrobnienia. One banalizują ten utwór, mimo że takie niewielkie. - rymy. Wymościł-zagościł, radę-paradę i obsesji-depresji to nie są dobre rymy. - wyliczenia. Nawet jeśli to czereda, to można by ją wymieniać dyskretniej. Gdybym miał Ci radzić, to podszedłbym do utworu na poważniej. Zostawił, rzecz jasna, optymistyczną pointę, ale odbanalizowałbym ten wiersz: czyli zdrobnienia oddrobnił a wyliczenia odliczył. I jak jeszcze rymy dograsz (ten troski-wiosny jest dobry!) i wyrzucisz fragmenty, które sprawiają wrażenia, że są pisane pod rym (pytanie i fragment z żoną i paradą), to moim zdaniem będzie całkiem fajnie. Pozdrawiam, Antek
stanislawa zak Opublikowano 12 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Antku poważnie dziękuję, nad wersami popracuję,rację masz.dobrze ze o rymy dbasz ,(hi,hi )naprawdę dziękuję
stanislawa zak Opublikowano 12 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 och, kochani! pracowałampracowałam i co nieco amputowałam czy dobrze oceńcie proszę o czym wam z radością donoszę!buziulki
Jego Alter Ego Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 jeju jak Ty się tej wiosny nie możesz doczekać,co tu się będzie działo jak przyjdzie?:)to dopiero będzie wesoło:) a co do wiersza, po poprawkach ok, mnie trochę te rymy coś dalej ten..;) ale ja się nie znam więc milczę pozdrawiam ciepluśko/JAE
Michał Ziemiak Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Witam! Co do tych rymów, to ja bym je zostawił, ale tylko w ostatniej zwrotce - jest zabawnie "hymnowata" i kompletnie pasuje jako puenta! Tylko zmieniłbym coś, a mianowicie: "pakuję - odlatuję" ;-) W pozostałej części - popieram Antka i Izę - amputacja raczej konieczna ;-) POZDRAWIAM!
stanislawa zak Opublikowano 13 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 oj1 dajecie mi czadu! nic nie wymyślę oprócz zupełnej zmiany, zleci z forum, popracuję nad starocią bo to sprzed 2-ch lat! pozdrawiam .
Rekomendowane odpowiedzi