Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 (edytowane) Wymyśliłam dla nas plan ale... on był od czapy: miał być synek, kot i pies a we wnętrzach ładne graty. Wymyśliłam dla nas dom, na podjeździe samochody, wizja przyszła nie wiem skąd, taki plan miałam gotowy. Przecież nawet nie pytałam: co Pan na to, proszę Pana, bo jak dziecko założyłam, że wymyślam wszystko sama. Wystarczyło się zapytać: nie przyjmować nic a priori, skrócić czas rozczarowania, bo pytanie tak nie boli... Wymyśliłam dla nas plan a on przecież nie był wspólny, śniłam całkiem ładny sen, żyłam w bańce swej iluzji. I nie mogę mieć do Pana ani żalu, ni pretensji, kwiatki w głowie hodowałam, nie pytałam o nic więcej... Wymyśliłam dla nas plan niby z Panem, lecz bez Pana. Wprowadzałam z życie go, to historia wyświechtana, a dziś widzę jasno że plan się nawet nie mógł bronić, życie kręci bączki swe i myślenie czasem boli… Wymyśliłam dla nas plan lalalalalalalala... Edytowane 3 Lutego 2025 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 10
beta_b Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 @Gosława Bywa, że jest pomysł na związek, tylko więzi w związku brak a każde żyje w swoim świecie i potrzebach. Problem, gdy partnerzy nie rozmawiają i nie weryfikują poglądów na bieżąco, lub gdy one są na kolizyjnym. Pozdrawiam ciepło, bb
Leszczym Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 @beta_b Mężczyźni również miewają jednostronne założenia :) 2
beta_b Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 @Leszczym no tak, bo nie chodzi "o końcówkę" tylko kontrolę, że jak tak chcę i basta! I Brak rozmów, weryfikacji (poglądów czy rzeczywistości). Rymowanka prosta, liczę, że nie płaska. Dzięki za obecność, bb 1
Leszczym Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 @beta_b Mnie się wydaje nawet, że i rozmawiając można się nie dogadać, ale jak najbardziej zgoda:) A i wiersz interesujący:) 1
Marek.zak1 Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Super wiersz, dotykający całe mnóstwo związków, i nie tylko, a więc brak komunikacji i umiejętności słuchania, czyli przyjmowania tego, co się mówi za prawdę dla obojga. Facet często nie jest wyrywny do ciągu dalszego, czyli domu, obowiązków, dzieci i psa, więc warto wsłuchać się w jego odpowiedzi możliwie wcześnie. Jak Gosława, czyli wiele kobiet to przerabia w konsekwencji życia w bańkach iluzji. Jeszcze raz wiersz super, bo o ważnych, życiowych sprawach. Z sąsiedzkimi pozdrowieniami. M
Father Punguenty Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Ileż jest na świecie łez, marzeń rozmienionych w trwogę ? Carpe diem zatem więc i nie pytaj już o drogę.....
GrumpyElf Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2021 @beta_b Rzeczywiście częsty scenariusz. Tyle, że nie tylko mężczyzna jest traktowany przedmiotowo w realizacji planu, bohaterka traktuje tak również samą siebie. I tak, jest prosto, ale nie płytko. Pozdrawiam serdecznie.
beta_b Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2021 @Marek.zak1@Father Punguenty @GrumpyElf to nie jest wiersz o uczuciach, czy pięknie krajobrazu. To tekst piosenki bez refrenu, a może refrenem w tle jest refleksja (i tu proponuję wygrzebać ją sobie samemu). Dzięki mili za obecność. bb 1
Nikodem Adamski Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powszechnie używa się "a priori", nie "apriori", chyba, że to specjalny zabieg. Wszystko w wolności. ;) Wiersz zrobił na mnie duże wrażenie. Bardzo dobry.
beta_b Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2021 @Nikodem Adamski zmienię, kleiłam w pośpiechu z komórki, mój błąd i niedopatrzenie. Dzięki za uwagę. @Dag Przytulam. Przechodziłam takie żniwa, stąd wiem, że mijają. Pozdrawiam wszystkich. bb
Gość Radosław Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2021 I to jest cała Beta ;) W odniesieniu do pisania oczywiście ta konkluzja. Pozdrawiam cieplej niż ciepło.
beta_b Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2021 @Radosław Ale że co? że lalalala? Nic nie rozumiem...
M_arianne Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2021 @beta_b Poniosło... a tu zakręty. Pozdrawiam.
[email protected] Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2021 @beta_b Nie planujmy... do roboty, zawsze wpadnie parę złotych. Po co zatem teraz plany? Stanął domek roześmiany! Pozdrawiam Betko, słowa do nostalgicznej piosenki, tylko kto zaśpiewa?
Rekomendowane odpowiedzi