Leszczym Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2021 (edytowane) ekspozycja nie miała równych wśród betonowych realiów bałaganiły energetyzujące szczury obdarzone pomysłowością człowieka łazienkę rozmyślnie przestawiły manifestowały i harcowały konsumpcjonizm razi obcością Dismaland, Tesco i inne machiny wyskakuj bracie z hajsiorów maratonuj ku zmianom otoczenia czuwa niejednoznaczna Policja trudy porządkowania nieporządku mandaty oraz ostre wyrazy twarzy pełnia sprzętów ulicznych poczynań graffiti i wlepki barwią przestrzeń upiększają miejską rzeczywistość umieją mienić się ładnym nieładem wymowne hasła idą w sztukę nowi idole najnowszej kultury wielcy i przemożnie kontrowersyjni brakuje kilku stron medalu awers i rewers; ładne i brzydkie Peace stanowi przepiękny cel godny miliona zdań i wyrażeń staniesz jak dziewczęta pod hasłem on cyknie fotkę z dwoma palcami dłoni więcej tego i trzeba więcej kimżeś Mistrzu wiedzą niektórzy jak Ci wyszły podobne brewerie jak dopracować eksplozję talentu zakończenie pytaniami o motywację nawet na wystawie Tomasz i Daniel skryci za upodobnionym spojrzeniem nie są równi i nigdy takimi nie byli zapomina się o krzywdzie znaków równości Inspiracja i hołd przedstawicielom tylko trochę poznanego Streetartu ;) Edytowane 22 Sierpnia 2021 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 2
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Witaj - byłem czytałem - ale się zgubiłem... Pozdr. 1
Leszczym Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 @Waldemar_Talar_Talar Waldek może to dlatego, że nie znasz wystawy lub twórczości Banksy'ego :))
tetu Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Witaj Leszczym. Pomysł fajny, ale wydaje mi się, takie mam wrażenie, że przegadałeś. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W powyższym fragmencie zrezygnowałabym z jednego określnika. A tu? nie masz poczucia, że za dużo? W tym wersie albo nie na miejscu jest zaimek zwrotny się, może miało być si(ł)ę, albo lepiej będzie brzmiało słowo dorobić. Przyjrzałabym mu się jeszcze Leszcz, na pewno przydadzą się nożyczki;) Pozdrawiam.
Leszczym Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 @tetu wiesz co masz chyba rzeczywiście rację. A już na pewno we wskazanych fragmentach. Ja ogólnie trochę przegaduję wiersze, takie prozo - wiersze bardziej mi wychodzą. Inna sprawa, że w tym tekście chciałem oddać sporo myśli, obserwacji i refleksji nad pewną wystawą:)) @Leszczym troszkę poprawiłem. Nie chcę za dużo wycinać, mimo przegadania, bo wiersz zawiera istotne przynajmniej dla mnie myśli.
Rekomendowane odpowiedzi